Nærbø møter skummel og uforutsigbar motstand

NY HJEMMEKAMP: Theodor Svensgård og Rassin Haugseng (i bakgrunnen) spiller mot Runar i Nye Loen lørdag ettermiddag.

NY HJEMMEKAMP: Theodor Svensgård og Rassin Haugseng (i bakgrunnen) spiller mot Runar i Nye Loen lørdag ettermiddag. Foto:

Runar Sandefjord kommer til Nye Loen lørdag.

DEL

Nærbø startet sesongen med nimålstap mot Runar i Sandefjord. Det er den eneste direkte dårlige kampen Nærbø har spilt, og den eneste der de ikke har vært i nærheten av poeng.

Etter seieren over Nærbø, har Runar trøblet mye. Et unntak var seksmålsseieren over serieleder Kolstad. Det resultatet illustrerer eliteserien 19/20 på en god måte.

– Alle kan slå alle, det er fryktelig jevnt, slår trener Rune Haugseng fast.

For en uke siden spilte Nærbø uavgjort hjemme mot Halden. Onsdag kveld spilte Runar hjemmekamp mot Halden, og den endte 22-29. Enkel matematikk tilsier dermed at Nærbø skal slå Runar i lørdagens hjemmekamp.

– Eliteserien er ikke matematikk. Vi får en stor oppgave mot Runar. Vi må treffe på det vi prøver på, og lese situasjonene enda litt bedre. Vi møter et godt lag, med høyt toppnivå, og jeg skjønner ikke helt hvorfor de har trøblet så mye. Halden var veldig gode mot Runar, og fikk kampen inn i sitt spor. Runar ble de frustrerte, og den danske keeperen deres fikk ikke de redningene han pleier å ha, oppsummerer Haugseng.

Han ser lyst på fortsettelsen, og tror og håper at spillerne byr enda mer på seg selv utover vinteren.

– Vi har hatt gode treninger med mye smil og glede; det ser ut som spillerne har troen på dette. Vi skal prøve å vise enda mer av entusiasmen som har kjennetegnet oss, vi skal by enda mer på oss selv og være påskrudd fra start, sier Rune Haugseng.

Nærbø har fire strake hjemmekamper uten seier. Er det noe som bekymrer?

– De andre lagene tar oss mye mer seriøst nå, og det gjør det vanskeligere for oss. Vi kom inn i en veldig god hjemmestim i fjor. Hvis vi løfter smilet og spillegleden litt til, tror jeg vi kan få noen flere poeng, sier alltid nøkterne Haugseng.

Nærbø stiller med skadefri tropp mot Runar.

Artikkeltags