Her kan du handle dagligvarer uten å gå i butikken

LEVERER PÅ DØREN: Jo Åge Undheim leverer mat på døren til som bestiller fra hans nettside.

LEVERER PÅ DØREN: Jo Åge Undheim leverer mat på døren til som bestiller fra hans nettside. Foto:

Situasjonen rundt koronaviruset fører til stor pågang for nettbutikkene.

DEL

- Det er mange spørsmål og ganske stor etterspørsel nå, men vi har alltid plass til flere, sier Jo Åge Undheim, daglig leder for Lokalgrossist.no, som startet opp i september i fjor.

Den nye koronasituasjonen har ført til at de fleste nå må holde seg hjemme grunnet karantene eller hjemmekontor. Derfor er det mange som ikke kan gå i butikken, og de som fortsatt ikke er i karantene vegrer seg kanskje.

Dette er et problem Undheim fikser for sine kunder:

– Vi kjører ut varene som blir bestilt, og setter det der kunden ønsker det. Det kan være rett utenfor døren, i garasjen eller i en bod. Vi setter det der vi får det beskrevet, uten at vi trenger å være i kontakt med kundene, forteller han.

Fristen for bestilling er i utgangspunktet 24 timer før levering, men når det gjelder fersk fisk og kjøttvarer er det 48 timer som regelen.

Nettsiden har "Gjør det enkelt å velge lokalt" som motto. Rene produkter direkte fra bonden, fiskeren, slakteren og bakeren. I tillegg til supplement av blant annet sjokolade, kaffe, ulike sorter saft og pesto. Fellesnevneren er at produsentene er lokale.

– For det meste er det brød, frukt og grønt folk vil ha, men vi har mye annet også. Vi kjører ut fra Rennesøy til Nærbø, men vi vurderer fortløpende å utvide etter hvert som forespørselen øker.


Håland Kjøtt

Inntil videre har Håland Kjøtt sett seg nødt til å endre åpningstider i butikkene. De blir endret til 09-16 i ukedagene og 10-15 på lørdager. Edeståvå er fortsatt stengt, men det er mulig å kjøpe mat å ta med innenfor butikkens åpningstider.

I en periode vil de nå også tilby å kjøre gode kjøttvarer hjem. Det blir levert i Klepp, Time, Sola, Sandnes og Stavanger sentrum.

Pølseboden er fortsatt åpen hver dag hvor man kan ta med seg mat hjem.

R.Skretting

Den lokale slakteren på Varhaug skriver på sin Facebook-side at de på grunn av den alvorlige situasjonen vil være med å hjelpe der de kan. Derfor har de begynt med utkjøring av varer fra mandag av. Utkjøringen avtales ved bestilling. I tillegg vil butikken være åpen som normalt.

Spar

Nettbutikken til Spar lar deg handle dagligvarer – og få de levert på døren.

De varsler ikke uventet om stor pågang på sin nettside.

"Vi opplever stor pågang i vår nettbutikk. Vi får vareleveranser flere ganger i uken, men kan likevel ikke garantere at du får alle varene du har bestilt. Vi anbefaler å bruke "erstatningsvare" slik at vi kan levere mest mulig komplett bestilling til deg."

I utgangspunktet har nettbutikken til Spar som regel at de som bestiller varer før klokken 12, skal få varene levert samme dag.

Foto:

Meny

Meny som er en del av Norgesgruppen har egen nettbutikk hvor man kan handle dagligvarer – og få de levert på døren.

De opplyser som Spar stor pågang og derfor vil leveringstiden ta noe lengre enn vanlig og kan ikke garantere at man får alle varene man har bestilt. Man betaler kun for varene man mottar.

Meny oppfordrer til ikke å hamstre og derfor får kundene maks kjøpe tre av hver vare innenfor utsatte kategorier (eks. hvetemel, pasta, hermetikk o.l.).

Diverse andre nettsider hvor du kan handle mat

Godtlevert og Adamsmatkasse

På denne nettsiden blir det satt sammen en ukesmeny hvor man leverer rådsvarene og oppskrift for en uke på døren. Du velger selv hvilken type matkasse som passer best for deg. Leveringstid og steder varierer også her.

MatvareExpressen

I en krevende situasjon tar MatvareExpressen forbehold om at visse varer kan være utsolgt. De kjører ut varer rett fra lager som pakkes med engangshansker og har ikke ligget i dagligvarebutikker i forkant.

Nettmat

Nettmatt sitt konsept er bygget på noe av det samme som Godtlevert og Adamsmatkasse. I tillegg kan du også gjøre endringer i menyen. Leveres blant annet i Rogaland.

Kolonial.no

En av de større sidene på netthandel. Her kan man legge kolonialvarer i alle kategorier i handlekurven og velge om de skal leveres hjem på døren. For øyeblikket opplever de stor pågang og grunnet mangel på sjåfører blir det ikke kjørt ut noe før 23 mars.

Holdbart.no

Mange har kanskje hørt om holdbart i det siste. De selger overskuddsvarer til nedsatt pris og varene kan ha kort holdbarhetsdato.

Artikkeltags