(NETTAVISEN): Hver år rundt disse tider knyttes det stor spenning til EA Sports lansering av fotballspillet FIFA, og hvilke spillere som vil «rates» som de beste.

Nå er tallene sluppet, og der finner man blant annet Erling Braut Haaland som den 29. beste spilleren på det populære spillet. I år som i fjor, er Haaland vurdert til en totalsum på 88. Det er tre lavere enn blant annet Robert Lewandowski, Kylian Mbappé og Karim Benzema.

I et Youtube-program som Manchester City har publisert, blir 22-åringen, sammen med lagkameratene Corey Palmer, Jack Grealish og Nathan Aké, spurt om forskjellige vurdering av spillere på laget.

Norges landslagsstjerne var selv fornøyd med sin FIFA 23-vurdering:

– Det kunne vært høyere, men jeg tar 88.

Han var derimot småsjokkert over det spisskollega Julián Álvarez fikk som vurdering på farten sin.

– Hva?! Han er veldig rask, etter at programlederen hadde vist en fart på totalt 76.

Les også: Sjokkert over Haalands mat-grep: – Spiser du det der?

Sterke reaksjoner

Erling Braut Haaland er blant planetens heteste fotballspillere for tiden, etter en gnistrende start på karrieren i Manchester City.

Da han blir spurt om hvor mye han kommer til å få i kategorien «fysikk», er han klar.

– Jeg går for 88, forteller Haaland.

Grealish mener derimot at nordmannen fortjener høyere, og sender et stikk til lagkamerat Ruben Dias:

– Jeg mener han bør være høyere enn 88, etter måten han kjørte over Ruben for noen år siden.

22-åringen har derimot fått tildelt 87 til sitt fysiske nivå. Like etter skal gjengen finne ut om midtbanespiller Rodri er høyere eller lavere enn Haaland, som får spissen til å komme med et stikk.

– Hvis han er høyere, kommer jeg til å forlate stedet, sier han til stor latter fra de andre deltakerne.

Les også: Krystallklar advarsel om Haaland og City: – Det er illevarslende

Spanjolen er vurdert bak den norske superstjernen, men da midtstopper Ruben Dias endte foran klarte ikke Jack Grealish å dy seg:

– Har du ikke sett hva Erling gjorde med ham for to år siden i Champions League?, spør han programlederen og peker igjen på duellen mellom de to kraftpakkene for noen sesonger siden.

– For mye

Sander «Randulle» Austad Dale er en av Norges største Youtubere, og har blant annet spilt Eliteserien i FIFA for Odd.

– Totalvurderingen kan diskuteres, men jeg at tror mye faller ned på at han ikke er en FIFA-ambassadør lenger. En luke på tre poeng opp til Mbappé er derimot for mye, i min bok, sier eksperten til Nettavisen.

Og fortsetter:

– Samtidig er Mbappé hovedambassadøren og spillets frontfigur. Jeg synes én over hadde vært rettferdig, men jeg er absolutt ikke overrasket. Med tiden vil Erling være over 90, og med den starten han har hatt i City er det bare et tidsspørsmål før det skjer.

– Kommer Haaland til å være spilleren alle «må» ha på FIFA 23?

– Nei, jeg tror ikke han vil være ekstraordinær og en spiller folk vil ha i laget dessverre. Slik det står seg nå, er han litt for tung og ikke like smidig som for eksempel Mbappé. Med noen oppgraderinger kan det fremdeles fungere, men der må man også se an hva som er mest effektivt på FIFA 23! Kanskje dette er året der innlegg vil være avgjørende i kamper? Tiden vil vise, avslutter «Randulle».

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har vært spillets to beste spillere i en årrekke, men nå er det kun førstnevnte som kan krone seg med den tittelen. Argentineren deler førsteplassen med 91 poeng, mens Ronaldo må ta til takke med 90.