Allerede på torsdag tjuvstarter årets Potetfestival med nattåpent på M44. Fredag klokken 10 er festivalen for alvor i gang, med blant annet tivoli, seniordans og potetsalg i bøttevis.

Planleggingen til den 24. Potetfestivalen startet allerede i april. Dagen før festivalen starter fikk Kenneth Lia god hjelp fra 200 barn til å ta opp poteter på Særheim.

Han kunne fortelle om store øyne da de fikk vite at en kan høste 10–12 poteter fra kun 1 plantet potet.

– Det var helt fantastisk å se. Dette har jo satt seg til å bli en slags matfestival og da er det viktig med fokus på poteten og hva den gjør for oss, sier lederen i Bryne Næringsforening.

Nytt til årets festival er blant annet slakting og partering av lam og aktivitetsmesse på søndagen. På lørdag kommer også Arvid Mæland og skal delta på VM i greibhiving.

– Det som har vært veldig flott i år, har vært forutsigbarheten i planleggingen. Nå har vi hele tiden visst at dette kommer til å skje, og det betyr mye for oss alle som er med og arrangerer, sier Lia.

– Hva betyr denne helga for Bryne og Jæren?

– Den er kjempeviktig. Både med at vi får fokus på poteten og at vi knytter næringslivet sammen og gir gode synergier i byen.