På togene på Jærbanen henger det gule oppslag: «Buss for tog. Jærbanen stengt: Stavanger – Egersund fredag 22. september kl. 07:45 – mandag 25. september kl. 07:30».

Det er Bane Nor som skal gjennomføre planlagt vedlikeholdsarbeid i tett på tre dager til ende, og for passasjerene betyr det buss for tog – og at turen dermed både tar lengre tid og blir mindre behagelig.

– Vi vet at det ikke er optimalt å sette seg på en buss, når du egentlig hadde planlagt en behagelig togtur. Men av og til er det nødvendig å gjøre viktig arbeid langs linjene for å sikre at du får en best mulig reise også i tiden som kommer, skriver togoperatøren Go-Ahead på sine nettsider.

Det settes opp alternativ transport på strekningen mellom Stavanger og Egersund, og Go-Ahead ber folk om å sjekke reiseplanleggeren på nett for oppdatert informasjon.

Det er for øvrig ikke bare Jærbanen som stenger til helga. Hele strekningen fra Stavanger til Kristiansand stenger på de samme tidspunktene, og fra fredag kveld til mandag morgen stenges også Kristiansand – Oslo – pluss flere andre strekninger på Sørlandet og Østlandet.

Natt til søndag 24. september skal Bane Nor også utføre vedlikehold av systemene for kommunikasjon mellom togene og togledersentralene i hele landet.

– Forsinkelser kan oppstå, melder baneeieren til dem som ikke har fått full stopp på sin bane i helga.