Fredag i forrige uke fikk kommunedirektøren i Hå, Anne Berit Berge Ims, påvist covid-19. Siden den gang har hun sittet i isolasjon.

– Det begynte med at datteren min ble syk. Vi tok opptil flere hurtigtester. Alle var negative. Til slutt fant vi ut at vi skulle ta en pcr-test. Den var positiv. Den dagen fikk jeg symptomer. Da tok jeg også en pcr-test, og den slo ut positivt. Siden den gang har jeg og hun sittet i isolasjon hjemme, forteller Ims til Jærbladet.

Selve sykdommen har hun stort sett kjent på at hun har vært veldig trøtt, med influensalignende symptomer i kroppen.

– Men nå er det mye bedre, og jeg er bare så klar. Nå er jeg lei av å sitte på kjøkkenet og sitte på Teams. Nå gleder jeg meg til å komme ut og gå tur og være blant folk, sier Ims, som er grundig lei av å sitte inne.

Det tok ikke lang tid fra regjeringen varslet lettelser i smitteverntiltakene torsdag kveld, under en time faktisk, til Ims hadde sikret seg billetter til Ogna scene i helgen.

Kommunedirektøren er langt fra den eneste som har fått kjenne litt på pandemiene kjipere sider:

– I dag gleder jeg meg til å stå på trappa å vinke til min mor og søster og til å få gitt julegavene til min søster og hennes familie som bor i Kristiansand. De var i karantene på julaften, sier Ims.

– Hvordan har det egentlig gått å drive kommunen fra kjøkkenbordet hjemme?

– Det har gått veldig greit. Det er et fantastisk digitalt system. Vi har vært på Teams i snart to år. Det eneste jeg mistet fysisk var formannskapsmøtet tidligere i uka. Ellers har vi hatt møter om beredskap, fyrverkeri, vaksinering og planmøter. Det går som før.

For kommunedirektøren har det vært en interessant opplevelse å bli en del av covid-19-statistikken.

– Jeg er veldig imponert over smittesporingsteamet i Sola, hvor jeg bor. De er profesjonelle, og veldig . Det er noe med at det er så rutinemessig, at det bare skal virke, og faktisk gjør det. Det er flinke, hyggelige folk som har tatt kontakt med meg, spurt meg hvordan det går, om jeg har fulgt regelverket, og så videre. Det er imponerende å være en del av systemet, også fra denne siden, sier Ims.