Mannen ble mandag varetektsfengslet i ytterligere fire uker, men siktelsen ble under fenglingsmøtet endret fra "medvirkning til drap" til "medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse", opplyser politiet i en pressemelding.

44 år gamle Sigbjørn Sveli fra Bryne ble funnet død på Rægestranden i Sola mandag 9. desember.

Tre menn i 20-årene ble kort tid etter pågrepet og siktet for medvirkning til drap, men siktelsen er nå altså endret for den yngste av dem.

Selv om siktelsen er nedgradert, har politiet har fått medhold i at siktede kan holdes i varetekt også de neste fire ukene – med brev- og besøksforbud.

– Jæren tingrett har funnet at det foreligger skjellig grunn til mistanke etter siktelse og at fortsatt varetektsfengsling er nødvendig på grunn av bevisforspillelsesfaren som foreligger, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge i pressemeldingen.

Også de to andre siktede i saken sitter fortsatt i varetekt, etter at fengslingen ble forlenget med ytterligere fire uker for snart to uker siden. De to er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Den tredje siktede, som nå altså ikke lenger er siktet for medvirkning til drap, ble først varetektsfengslet for to uker den 13. desember. Deretter ble varetektsfengslingen utvidet med fire på slutten av fjoråret for 20-åringen, som opprinnelig er fra Eigersund, men som bor i Hå.

Etterforskningen i saken fortsetter, og informasjon om eventuell ny utvikling vil bli delt med pressen, melder politiet.

Les også

Sigbjørn Sveli til minne