– Etter nøye samtaler internt i INP, både lokalt og nasjonalt, kom det fram andre muligheter som vi føler gir oss flere alternativer til å fremme vår politikk, skriver listetopp for INP, Elisabeth Samnøen Thomassen, i en SMS til Jærbladet.

Hun opplyser at de også hadde medlemsmøte i helga, der alle fikk si sin mening.

– Dette valget om å gå ut av posisjon og over til opposisjon, gjør også at vi står helt fritt til å stemme fra sak til sak uten politiske bindinger, bortsett fra vårt eget program.

I en pressemelding ved midnatt, natt til tirsdag, opplyser samarbeidspartiene at Frp, Høyre og KrF danner flertallskonstellasjon i Klepp uten INP, da de hadde valgt å trekke seg fra inngått avtale.

– De tre partiene ser frem til et stødig, forutsigbart og utviklende samarbeid. Konstellasjonen består av 20 av 31 mandater og har et solid flertall. Den politiske plattformen som er fremforhandlet består, sier ordfører Kjetil Maudal (FrP).

INP så lenge ut til å få en avgjørende rolle i forhandlingene i Klepp, men da Frp og Høyre bestemte seg for å gå i lag, hadde de i utgangspunktet ikke behov for å ha med seg INP lenger. De ble likevel en del av samarbeidet.

Nå har de altså trukket seg ut.