Den italienske TV-kanalen La7 var første ute med nyheten. Mino Raiolas byrå var imidlertid kjapt ute med å avvise at fotballagenten var død.

Raiola skal være alvorlig syk, men ikke død. Det hevder folk som står nær agenten.

VG ringte agentbyrået etter rapportene, hvor en ikke navngitt kvinne svarte:

«It is all fake news, there are many people calling us, so I have to hang up.» På nytt spørsmål om han er død var svaret igjen: «It is fake news.»

På Mino Raiolas Twitter-konto har det blitt publisert en melding som leser: «Nåværende helsestatus for de som lurer: Jeg er forbannet, for andre gang på fire måneder dreper de meg. Ser også ut til å være i stand til å gjenoppstå».

Den nederlandske avisen NOS hevder å ha pratet med José Fortes Rodriguez, som er Raiolas nærmeste forretningspartner. Han opplyser at Raiola er dårlig, men ikke død.

Tidligere i år ble Raiola lagt inn for en operasjon på sykehuset San Raffaele i Milano. De siste ukene skal helsen hans ha forverret seg.

Agenten har hatt en sentral rolle rundt Haalands usikre fremtid og en eventuell overgang denne sommeren. Den siste tiden har Haaland vært kraftig linket til Manchester City.

Flere medier meldte at de to møtte hverandre i Monaco for noen dager siden.

Raiola ble Haalands agent i 2019 og sto bak nordmannens overgang fra Salzburg til Borussia Dortmund.

– Jeg og far kom i kontakt med ham, og vi bruker ham fordi vi tror han er den beste i gamet. Det er et enkelt valg, sa Haaland til Aftenposten høsten 2020.

Raiola ble født i Italia og flyttet til Nederland med familien som ettåring. Han var blant annet pizzabaker før han begynte i agentbransjen, som har fulgt ham hele hans karriere.

Fakta om fotballagenten Mino Raiola

  • Født 4. november 1967 i Nocera Inferiore i Italia
  • Vokste opp i Nederland og spilte for ungdomslaget til HFC Haarlem. Har vært agent for flere av verdens beste fotballspillere. I 2016 skal han ha fått 250 millioner for å ha sikret Paul Pogbas overgang til Manchester United.
  • Ble midlertidig utestengt av det italienske fotballforbundet i tre måneder i 2019 Ble i 2019 agenten til Dortmunds Erling Braut Haaland.
  • Familien bekreftet lørdag Raiolas dødsfall. Meldingen ble lagt ut på hans egen Twitter-profil.