– Go-Ahead organiserer alternativ transport for de reisende, opplyser Bane NOR i en pressemelding.

– Nødt til å stenge

I helgen skal gamle sviller byttes ut i vestre enden av Bryne stasjon. Arbeidet vil pågå i tidsrommet fra lørdag 17. oktober klokka 11.45 til søndag 18. oktober klokka 19.40.

– Arbeidet påvirker togtilbudet på Jærbanen gjennom deler av helgen, men vi er nødt til å stenge mens entreprenørene jobber i skinnegangen, forklarer kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane NOR. Han understreker at selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog når som helst, og minner om at det er livsfarlig og forbudt og krysse jernbanen utenom planoverganger.

Andre avgangstider

Go-Ahead vil kjøre lokaltogene mellom Stavanger og Klepp, og mellom Nærbø og Egersund. Togene vil kjøre i rute. Sørtoget vil også bli berørt av sporbruddet.

– Det blir buss for tog på strekningen Nærbø-Klepp. Fra Nærbø vil vi kjøre en buss 25 min før togets avgangstid for å rekke togforbindelsen fra Klepp i retning Stavanger. Samtidig vil vi kjøre en buss i togets avgangstid fra Nærbø, sier salgs-markedsansvarlig i Go-Ahead Norge Dag Brekkan og legger til at noen kunder på Jærbanen dessverre må regne med opptil én time lengre reisetid.

Sørtoget

For passasjerer med Sørtoget vil bussene gå fra Stavanger og Sandnes Sentrum og direkte til Moi. Kunder fra Jåttåvågen må ta lokaltog til Sandnes Sentrum for overgang til buss derfra. Bussene fra Sandnes Sentrum vil ha oppstilling ved Bystasjonen kjøpesenter.

– Fra Bryne vil bussene kjøre innom Egersund for å ta med passasjerer videre til Moi. Noen av Sørtogets avganger vil starte i Egersund og bussen vil i disse tilfellene ikke kjøre videre til Moi. Vær samtidig oppmerksom på at bussene vil ha tidligere avgangstid enn toget under sporbruddet. Følg med i reiseplanleggeren, sier Brekkan.