Jærbladet og koronakrisen

BREVSKRIVER: Magne Hodne

BREVSKRIVER: Magne Hodne

Av

Skulle alle bruke penger kun på mat og drikke i månedene som kommer, vil mange butikker gå nedenom og hjem ganske fort, og presset på NAV ville øke ytterligere.

DEL

LesarbrevDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.På jbl.no 30. mars kan vi lese en artikkel, eller kommentar som det blir kalt, med tittelen «Nei, me skal ikkje attende der me var». Jeg har noen kommentarer til artikkelen og noen spørsmål til redaktøren.

La meg starte med å si at jeg de siste par ukene ofte har uttalt at jeg er glad for ikke å være rikspolitiker i denne situasjonen. Hvilke beslutninger som skal tas for ulike områder må jo være en stor utfordring for de som er ansvarlige. Men, alle oppfordrer sterkt til at vi ikke tenker «meg», men «oss». I nevnte artikkel oppfordres det slett ikke til slik tankegang. Journalisten vil ikke bruke penger framover på annet enn mat og drikke. Altså ikke støtte lokale bedrifter innen andre næringer. Butikker som driver på sparebluss og som etter beste evne forsøker å holde det gående. «Meg – meg» - så får andre klare seg som best de kan!

Journalisten ønsker ikke at vi kommer tilbake til der vi var. Men budskapet hennes går mye lenger. Skulle alle bruke penger kun på mat og drikke i månedene som kommer vil mange, mange butikker gå nedenom og hjem ganske fort og presset på NAV ville øke ytterligere. Skal vi følge hennes tankegang, kan vi veldig enkelt si opp abonnementet på Jærbladet, hennes egen arbeidsplass. Avisen kan ikke spises eller drikkes.

Myndighetene våre oppfordrer oss til å leve mest mulig normalt (unntatt skjerpede hygieneregler). At justisministeren er blant de som eksemplifiserer dette ved å gå i klesbutikken og kjøpe klær til et av barna faller ikke i god jord hos journalisten. Så uttaler hun at «hun (justisministeren) bruker unntakstilstanden til å posisjonere seg selv». Denne uttalelsen kunne vært hentet fra kommentarspaltene i vg.no.

Spørsmål til redaktøren: Er artikkelen Jærbladets «offisielle» synspunkt? Eller får den enkelte journalist boltre seg fritt med personlige meninger? Er påstanden om at «justisministeren bruker unntakstilstanden til å posisjonere seg selv» Jærbladets mening? I min enfoldighet trodde jeg at Jærbladet skulle være en politisk nøytral lokalavis.

Tror redaktøren videre at senterlederne på Jærhagen, M44, Amfi Nærbø samt mange andre aktører innen handel på Jæren jubler for disse tankene? Avisens egen markedsavdeling klarer nok også å styre begeistringen. For malervareforretninger, sportsbutikker, planteutsalg, bilverksteder, solskjermingsfirmaer etc. etc. vil det å annonsere i Jærbladet være som å kaste penger, hvis mange nok Jærbuer følger artikkelforfatteren.

Som nevnt innledningsvis er jeg glad for at jeg ikke er rikspolitiker. Jeg er også minst like glad for at Jærbladets journalist heller ikke er det.

(Red. anm: Kommentarartikler i Jærbladet står for journalistens regning. De er ikke et uttrykk for avisas syn. Framover vil journalistenes kommentarer merkes.)

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags