Sommerferien er over. Fram til 18. september skal Bryne spille 16 kamper uten pause. Minst. Med seier i kveldens NM-kamp mot Vidar i Stavanger, blir det 17. Tredje NM-runde er terminfestet til 29. juni.

Vidar ligger på femteplass i 3. divisjon. Det har blitt 18 poeng på de 11 første kampene. For fem dager siden spilte Bjørnar Holmviks menn 1-1 hjemme mot Sola.

Du kan se cupkampen mot Vidar direkte her på jbl.no fra klokken 18:00.

Bryne-trener Kevin Knappen tar på ingen måte lett på kveldens kamp.

– Vi møtte Vidar i vinter og vet litt om dem. Det er et lag som har gjort det godt i 3. divisjon. har en ikke den rette innstillingen, blir alle kamper tøffe. Det fine for oss er at dette er den første kampen etter ferien, og at vi kommer inn i en seriesyklus. Vi kan bruke denne kampen som en «seriekamp». Jeg tror de som starter mot Vidar, har lyst til å starte mot Stjørdals-Blink også, så da handler det om å være klar for oppgaven, sier Knappen.

Han hadde ikke tatt ut laget da Jærbladet snakket med ham mandag ettermiddag. Spillerne starter litt med blanke ark etter sommerferien, og det er utvilsomt konkurranse på mange plasser. Laguttaket blir som om dette hadde vært en seriekamp.

– Vi hadde fantastisk godt av ferien. Vi gikk ut i den med en god følelse etter åtte poeng på de fire siste kampene, men starten på sesongen hadde helt sikkert kostet, så jeg ser at det er en helt annen energi nå etter ferien. Derfor er jeg helt trygg på at prestasjonen mot Vidar kommer til å være god. Spillerne vet at hvis de tar et hvileskjær, er det en annen som tar plassen.

I den siste kampen før ferien, i 2-0-seieren mot Start, stilte Bryne med en ellever som var litt preget av at laget allerede hadde spilt to kamper den uka: Igor Spiridonov - Christian Røer, Sondre Norheim, Bjarne Langeland - Daniel Hermansson (Oliver Rotihaug fra 46.), Vegard Aasen (Andreas Dybevik fra 46.), Henning Romslo, Sixten Jensen (Arne Gunnes fra 46.), Pål Aamodt - Sigurd Grønli (Paul Endre Ullenes fra 89), Robert Undheim ( Jørgen Voilås fra 76.). Ikke benyttet: Elias Hadaya, Marius Andersen, Rogvi Baldvinsson og Tobias Guddal.

Av disse er det bare en skadet Tobias Guddal som ikke er tilgjengelig.