Den 20 år gamle Sola HK-spilleren entret banen noen minutter før pause under søndagens Euro Cup-kamp mot Nord-Makedonia. Hun viste seg frem umiddelbart med sin første scoring for a-landslaget.

– Det var utrolig kjekt. Å spille for landslaget er en drøm som går i oppfyllelse og når i tillegg det første målet mitt kom så fort, var det ekstra kjekt. Det er dette jeg jobber mot hver dag, men forventet ikke at det skulle skje så fort, sier Horst Haugseng på telefon fra lagbussen søndag kveld.

21-åringen fra Nærbø ble hentet inn som reserve forrige lørdag. Mens hun forberedte seg til rekruttsamling, slo landslagstrener Thorir Hergeirsson på tråden.

Noen få av de urutinerte spillerne som fikk sjansen mot Nord-Makedonia kan blande seg inn i EM-uttaket når det kommer i oktober.

– Det har jeg ikke tenkt på. EM-uttaket er med de beste hvor flere ikke var med denne uken, så det er fortsatt en lang vei å gå. Thorir sa han håpet dette ga mersmak til oss som ikke er med til vanlig. Det er helt klart ekstra motivasjon til å jobbe videre mot et langsiktig mål, sier Horst Haugseng.

– Stort for meg å lede denne gjengen

Ellers i kampen var det Horst Haugsengs lagvenninne i Sola, Kristina Sirum Novak, som for alvor tok ansvar. 21-åringen debuterte for landslaget tidligere denne uken og stoppet ikke før hun hadde satt ni baller i målet bak Nord-Makedonias keeper.

Emilie Hegh Arntzen hadde «ansvaret» for en ganske fersk landslagstropp to ganger i løpet av få dager.

– Stort for meg å lede denne gjengen i landskamp, sa hun.

Moren Hanne (202 kamper for Norge) var landslagskaptein i lengre perioder av sin karriere.

En lang rekke norske stjernespillere hadde fått fri fra kampene denne uka. Mange av dem skal ut i avgjørende mesterligakamp (kvartfinale) om få dager.

Seks seire av seks mulige

Norge vant EHF Euro Cup-turneringen med seks seirer av seks mulige. Også Slovenia og Montenegro deltok.

Årets store landslagsoppgave er EM i november. Før den tid skal landslagssjef Thorir Hergeirsson trolig ha to-tre samlinger uten kamper og så en turnering på hjemmebane kort før avreise til EM. Der er Norge tittelforsvarer.

Før avkast stilte den norske troppen med T-skjorter påtrykket Ukrainas flaggfarger og teksten «No war» (nei til krig).