Torben Dvergsdal meldte overgang fra Bryne til moderklubben Varhaug før årets sesong. Spissen leverte til de grader, og ble årets toppscorer i 4. divisjon avdeling 2 med 30 mål. Det var ni mål mer enn nummer to på toppscorerlista, Preben Edland.

Varhaug lå lenge godt an til opprykk, men snublet litt for mye på høsten, og ikke minst mot Rosseland, og endte på den sure andreplassen. Madla rykket opp.

Da han kom tilbake til Varhaug for ett år siden, la ikke Dvergsdal skjul på at det var for å rykke opp. Hva tenker han om framtida nå?

– Det er stor sjanse for at det blir en ny klubb neste år, men jeg har ikke bestemt meg. Her i distriktet er det vel Brodd, Madla, Vidar og EIK som er aktuelle. Jeg har snakket med Brodd. Deres satsing ser veldig spennende ut, så det kan bli aktuelt. Jeg legger heller ikke skjul på at EIK frister, og vi får se hva som skjer når de får ny trener. Jeg har is i magen og venter litt med å bestemme meg, sier Dvergsdal.

21-åringen utelukker ikke å flytte på seg, men primært ønsker han å bli boende i sin nye leilighet hjemme på Varhaug.

– Jeg trives som bare det i Varhaug, og har aldri kost meg så mye som jeg gjør nå, men det er bra å være for lenge i 4. divisjon hvis en vil opp og fram, sier spissen som i liten grad fikk muligheten på førstelaget de tre sesongene han var i Bryne.

Rogalandscupfinalen

Fredag spiller Varhaug finale i Rogalandscupen (OBOS-cup) mot Ganddal i Randaberg Arena. Du kan se kampen direkte på jbl.no, via Direktesport.

Ganddal, trent av Ove Sele, spiller i 5. divisjon, og får derfor et straffespark før kampen starter. Torben Dvergsdal er klar på at bare seier er godt nok mot Ganddal.

– Den finalen skal vi vinne. Det blir kanskje et lite plaster på såret for at vi ikke rykket opp, men jeg tror ikke det hjelper så mye.

Varhaug har holdt seg i gang med to treninger i uka etter serieslutt, og bør være godt forberedt til rogalandscupfinalen.

Som vanlig denne sesongen har trener Simon Sæternes Stapnes noen utfordringer når han skal ta ut laget. En ekstra utfordring blir det at juniorspillerne som har spilt for Varhaugs andrelag i Rogalandscupen, ikke kan spille for førstelaget i samme turnering.

– Vi har lyst å vinne denne finalen, og avslutte sesongen med en god følelse. Jeg er litt usikker på om vi klarer å stable på beina 18 spillere, men vi skal stille et godt lag, lover Stapnes.

Han er ganske sikker på at alle skadene i løpet av sesongen var en viktig grunn til at det ikke ble opprykk.

– Dét og at vi ikke var gode nok i begge boksene. Jeg tror ikke vi stilte med samme elleveren i to kamper på rad denne sesongen, og i forsvar var det ren lotto hvem vi startet med. Vi tapte begge kampene mot Rosseland, men kampene mot Madla, Frøyland og Vardeneset irriterer meg mye mer, sier mannen som ikke vet om han trener Varhaug neste sesong.

Treneren er usikker

Simon Sæternes Stapnes har vært Varhaugs hovedtrener de to siste sesongene. Det er ikke sikkert det blir en tredje.

– Det er litt interesse fra andre klubber. Så mye mer enn det kan jeg ikke si, sier Stapnes, som på ingen måte utelukker å fortsette i Varhaug.

– Det er en ledig jobb som hovedtrener i EIK. Er den aktuell for deg?

– Det må jeg svare ingen kommentar til, sier egersunderen.

Kanskje blir det slik at Torben Dvergsdal og Simon Sæternes Stapnes ender opp i 2.divisjonsklubben EIK.

Treneren skjønner at Dvergsdal ser etter større utfordringer enn 4. divisjon.

– Da han kom til Varhaug, la vi en plan for at skulle skyte seg opp og få et navn. Nå står han med 30 mål, og jeg vil si at vi nådde målet. Jeg må holde det jeg lovet, selv om det betyr at vi mister en veldig god spiller, sier Varhaugs trener.