Onsdag ettermiddag ble Fall-Off Rescue UB kåret til Rogalands beste ungdomsbedrift. Samtidig kvalifiserte de unge gründerspirene seg til NM 27. og 28. april.

– Dette var helt rått! Vi har jobbet beinhard for dette, dag og natt, og setter stor pris på at juryen ser arbeidet vi har gjort og verdsetter produktet vårt, sier daglig leder Alfred Kvedset i Fall-Off UB etter fylkesseieren.

– Vi har en forretningsidé som redder liv og det er kanskje det som er vårt spar ess, legger han til.

Automatisk varsling ved MC-krasj

De sju bak Fall-Off UB går Vg2 elenergi og ekom ved Tryggheim vgs. De utvikler en alarm som skal varsle nødetater ved MC-krasj.

Ideen fikk de etter å ha konstatert at det har vært flere alvorlige MC-ulykker i Rogaland, hvor unge mennesker har vært involvert. At nødetatene kommer raskt til ulykkesstedet, kan være forskjellen mellom liv og død.

I fjor døde 21 personer i motorsykkelulykker i Norge, og målet om å oppnå nullvisjonen går i feil retning. Flere av dem som dør i motorsykkelkrasj, kunne blitt reddet hvis ambulansen hadde kommet frem tidlig nok, og det er dette problemet Fall-Off UB vil bidra til å løse.

De skal lage en sensorpakke som skal registrere når en motorsykkel krasjer, og deretter sende GPS-koordinater og melding om hjelp til nødetatene

Imponerte juryen

Juryen lot seg virkelig begeistre av at ungdomsbedriften har brukt eksisterende teknologi satt sammen på en ny måte for å løse et problem. De fremhever i en pressemelding at teamet fremstår som koordinert, komplimentert og kompetent.

En enstemmig jury lot seg imponere av en gjennomarbeidet forretningsplan, høyt verdiskapningspotensial, innovasjonskraft og ikke minst innlevelse og formidling på stand.

– Jeg er så imponert over engasjementet, kreativiteten og skapergleden hos Fall-Off Rescue UB og jeg er overbevist om at disse ungdommene tar med seg en helt unik læring inn i fremtiden, enten det blir som gründere eller ansatte, sier jurymedlem Marianne Bakke, konserndirektør for små og mellomstore bedrifter i SpareBank 1 SR-Bank

Juryen lot seg i tillegg imponere over ungdomsbedriftens engasjement og gjennomføringsevne. De hevdet seg i flere av konkurransekategoriene: de vant andreplass i Bærekraftsprisen og Størst verdiskapningspotensial samt førsteplass i Beste yrkesfaglige bedrift.

– Vi er så imponert over dagens vinner, og vi ser fram til at de skal representere Rogaland under NM for Ungdomsbedrifter i april. De har en bærekraftig idé som med stort potensial. Mest av alt er de en utrolig fin gjeng som jeg vet har jobbet hardt for å komme dit de er i dag, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, som er arrangør av konkurransen.

Fire går til landsfinalen

Fall-Off UB ble utropt som Årets beste Ungdomsbedrift foran 510 elever fra 16 ulike videregående skoler som alle deltok på premieutdelingen i Kuppelhallen ved Stavanger konserthus. I tillegg satt lærere, jurymedlemmer og publikum i salen.

Vinnere i hele 17 konkurranser ble avslørt i løpet av dagen og det var derfor mange glade prisvinnere som reiste hjem etter en lang og krevende konkurransedag.

I tillegg til Fall-Off UB skal tre andre ungdomsbedrifter fra Rogaland reise til landsfinalen:

  • The Box UB, Karmsund VGS
  • Kakleriet UB, Karmsund VGS
  • BBottle UB, Hetland VGS