Hvordan du helt tydelig satser på de unge. Jeg fryder meg over at du har lykkes, at du har klart å skape alle disse arbeidsplassene. Jeg er sikker på at de som jobber i Risa AS er stolte over arbeidsplassen sin. Sett utenfra oppleves det som om du har klart å skape magi. Og hvem vil ikke bli en del av magi? Jeg hadde heilt klart elsket å jobbe i Risa AS.

Skuffelsen er derfor stor når jeg leser de siste dagers avisoverskrifter. Jeg forstår at det skaper reaksjoner.

Du sier du ikke vil ansette ledere over 40 år fordi når du har ansatt eldre folk, brukte de mye tid på å fortelle hvordan de gjør ting andre steder.

Det har du prøvd, og det gikk ikke godt. Først vil jeg si at jeg ikke opplever meg selv som eldre å lite tilpasningsdyktig. Min opplevelse er helt annerledes. Jeg opplever at også de over 40 år er sugne på å utvikle seg, tilegne seg ny kompetanse, er ydmyke og veldig åpne for å lære noe nytt.

I voksen alder (etter jeg ble 40 år) har jeg tatt fatt på en omfattende utvidelse av kompetansen min. Og jeg er ikke eldst blant mine medstudenter. Kanskje tvert om er jeg i den yngste enden. Vi gjør dette nettopp for å kunne bidra enda bedre til dere, våre arbeidsgivere.

Jeg er klar over at det er langt fra alle som gjør så drastiske grep som å sette seg på skolebenken igjen, men jeg opplever at de fleste over 40 år vil lære nye ting og utvikle seg, nettopp for å kunne øke sitt bidrag til arbeidsgivere og samfunnet.

Skuffelsen er nok størst fordi en drøm er knust. Jeg har fått svart på hvit at jeg aldri blir en del av Risafamilien. Heldigvis er jeg tilpasningsdyktig og fordi jeg har levd litt vet jeg at min kompetanse er attraktiv og at jeg vil bidra til magi hos andre bedrifter.

Til dere som leser dette og som er eller ønsker å bli ledere, men er over 40 år. Jeg heier på dere. Det finnes flere bedrifter en Risa AS, og disse vil gjerne ha dere. Jeg heier også på dere unge, enten dere jobber i Risa AS eller andre plasser. Jeg heier på alle som vil bidra, uansett bedrift og uansett alder.

Jeg vet at du tar vare på dine ansatte, Bjørn, både de unge og de eldre. Det har du visst omverden ved utallige avisoppslag og ikke minst gjennom uttalelser fra de av dine ansatte som jeg kjenner.

Jeg har full tiltro til at du vil fortsette med det. Så skal alle vi ledere over 40 år bidra til magi andre steder.