– De to selskapene har mange fellestrekk og jeg tror oppkjøpet vil styrke begge parter, sier styreleder i Stamas Productions, Pål Svanes.

Nordic Steel har nå kjøpt 100 prosent av aksjene i Stamas Productions. Konsernsjef i stålbedriften på Håland, Børre Lobekk, forteller at de kjenner godt til bedriften fra før.

Nå skal de bruke tiden på å bli enda bedre kjent med folkene.

– Det er et selskap som utfyller oss. Sammen skal vi tilføre enda mer verdi til kundene våre, sier Lobekk.

Stamas Productions ble etablert i 2001. For oppkjøpet var de eid 90 prosent av Stamas Solutions AS som holder til i Tananger og vil fortsette som tidligere.

Svanes mener Nordic Steel er en veldig god partner og at det åpner for spennende muligheter for både ansatte og videre vekst.

– Jeg opplever Nordic Steel som en særdeles profesjonell aktør, med moderne fasiliteter og fremtidsrettet arbeidsmetodikk, og ikke minst et veldig godt miljø både faglig og sosialt, sier Svanes.

I 2022 åpnet Nordic Steel et nytt produksjonsbygg på 3000 kvadratmeter, dette kom i tillegg til de 7500 kvadratmeterne som ble bygget i 2019. Nybygget gir plass til enda flere arbeidsplasser og kapasiteten for kunder er økt.

– Med oppkjøpet understreker Nordic Steel satsingen på norsk industri og lokale arbeidsplasser ytterligere, skriver de i en pressemelding.

Det er enda ikke besluttet om Stamas Productions legger ned i Klepp og flytter permanent til Nordic Steels lokaler på Håland.

Uansett hva valget faller på, er Nordic Steel-sjefen sikker på at dette blir positivt for alle parter.

– Vår langsiktige strategi er å vokse både organisk og uorganisk. Når vi nå vokser videre sammen med Stamas Productions er det et helt riktig steg for oss, sier Lobekk