Klepp fikk en skikkelig gladmelding

Mandag 25. mai kan lagene i Toppserien og mennenes 1. divisjon trene for fullt igjen.

DEL

Tirsdag ettermiddag informerte Norges Fotballforbund om at oppstarten for Toppserien og mennenes 1. divisjon framskyndes med 14 dager.

Det betyr at Klepp og de andre toppserielagene kan trene som normalt, med kontakt, fra og med mandag 25. mai.

Veldig glad Klepp-trener

– Dette var en veldig gledelig nyhet for oss. Jentene har tilpasset seg restriksjonene veldig godt de to siste månedene, og jeg er stolt over måten de og trenerne har jobbet i denne perioden, men det er ingen ting som er bedre enn «normal» fotball. Nå blir det viktig at vi går foran med et godt eksempel og er nøye med å følge restriksjonene som vil gjelde framover. Fotballen har fått muligheten til å starte opp igjen, og det er vårt ansvar å gjøre det på tryggest mulig måte, sier Klepp-trener Nick Loftus.

Hans assistent, Nathan Flight, er fortsatt hjemme i Skottland. Nå jobbes det med å få ham til Norge, slik at han kan starte sin ti dager lange karantene.

Tameka Yallop har vært på New Zealand de siste par månedene, sammen med sin kone, tidligere Klepp-spiller Kirsty Yallop. Når nøkkelspiller Tameka kommer til Norge, er ikke avklart.

NFFs begrunnelse

– Basert på gode erfaringer med oppstart for trening i Eliteserien og etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både OBOS-ligaen (1. divisjon - red. anm.) og Toppserien, har vi i dag besluttet at oppstart for fase 2 kan starte 14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt. Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges. Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, sier generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, til fotball.no.

Oppstart av kamper i Toppserien og mennenes 1. divisjon planlegges første uken i juli. Detaljer og justert spilleplan vil bli diskutert med interessegrupperinger og rettighetshavere.

Bryne må vente

Oppstart av andre ligaer, inkludert mennenes 2. divisjon, i en tredje fase er betinget av at det ikke lenger er nødvendig med de omfattende smittevernstiltakene og den strenge kontrollen som gjelder for første og andre fase. Det er med andre ord for tidlig å si når Bryne får sin seriestart i 2. divisjon, men den foreløpige datoen er tidligst 27. juli.

Artikkeltags