Klepp-ordføreren med hilsen til innbyggerne: – En krevende tid og en surrealistisk situasjon

IKKE SOSIALT: - Så langt har jeg inntrykk av innbyggerne i Klepp er flinke til å følge råd om hygiene, unngå større ansamlinger med folk og holde avstand. Likevel er det viktig av vi ikke holder avstand sosialt, skriver Klepp-ordføraren til innbyggerne sine.

IKKE SOSIALT: - Så langt har jeg inntrykk av innbyggerne i Klepp er flinke til å følge råd om hygiene, unngå større ansamlinger med folk og holde avstand. Likevel er det viktig av vi ikke holder avstand sosialt, skriver Klepp-ordføraren til innbyggerne sine. Foto:

Av

Her kan du lese ordfører Sigmund Rolfsen (Ap) i Klepp sin hilsen til innbyggerne. Hilsenen ligg på kommunens hjemmesider på internett.

DEL

En hilsen fra ordføreren

Koronaviruset preger nå alle sin hverdag, og det er en krevende tid vi er inne i. Det gjelder alle innbyggerne i Klepp, i hele landet og også i hele verden. Situasjonen blir surrealistisk.

Dette krever mye av oss alle. Viruset får stor innvirkning både på hverdag og på økonomien. Mange blir permittert, noen kan miste jobben sin, næringslivet er under press, skoler og barnehager stenger, trykket på de ansatte i NAV øker betraktelig og mange blir engstelige.

Heldigvis har våre sentrale myndigheter tatt nødvendige og drastiske beslutninger som omfatter mange, både enkeltvis og næringsliv. Disse tiltakene blir iverksatt for å forebygge smitte og å bremse viruset, og vi som kommune har fulgt opp disse tiltakene lokalt. I tillegg samarbeider med våre nabokommuner.

Det er viktig at vi alle følger opp de beslutningene som blir tatt. Så langt har jeg inntrykk av innbyggerne i Klepp er flinke til å følge råd om hygiene, unngå større ansamlinger med folk og holde avstand. Likevel er det viktig av vi ikke holder avstand sosialt. Vi må holde god kontakt med familie og venner på en annen måte enn det vi er vant med, og bry oss om hverandre. Dugnadsånden står sterk på Jæren, og nå må vi virkelig ta den i bruk. Dette må vi se på som en felles dugnad for å vinne kampen mot viruset! Takk til alle sammen så langt!

Mange blir usikre i en slik situasjon, og den enkelte kan ha behov for å stille mange spørsmål. Det er mye vi kan svare på, men det er også noen spørsmål som må forbli ubesvarte. En god del svar vil dere finne på Klepp kommune sin hjemmeside og på Facebook. Dette er informasjonskanalene vi har valgt å bruke i denne spesielle tiden. Følg også med på råd og vedtekter fra nasjonale myndigheter – disse gjelder uansett hvilken kommune du bor i.

Kommunen jobber for å sikre så normal drift som mulig slik at nødvendige samfunnsfunksjoner er operative i størst mulig grad. Likevel er det også ansatte som er i både karantene og sykemeldte, noe som gjør at oppgaver må prioriteres. I verste fall kan situasjonen bli slik at det også kan gå ut over det ordinære tjenestetilbudet.

Derfor vil jeg berømme alle ansatte i Klepp kommune for den jobben de nå gjør. Ledere rapporterer om utfordringer, men at det vises en stor og positiv vilje til å løse oppgavene. Spesielt vil jeg nevne belastningen for helsepersonell, renholdere og ansatte på legevakten. Sistnevnte har gjort en fantastisk innsats for å rigge og drifte den midlertidige luftveislegevakten som ble etablert i samarbeid med Sandes, Gjesdal, Time og Hå.

Det ser ut som vi går mot en fin helg. Benytt den til å være ute, og finn på aktiviteter sammen med andre. God helg og ta vare på hverandre!

Tirsdag ettermiddag arrangerer Jærbladet nettmøte med de tre ordførerne på Jæren.

Artikkeltags