En person ble tatt opp fra vannet og inn på stranden på Brusand, meldte politiet i Sør-Vest like etter klokken 19:00 tirsdag kveld.

De meldte også at det pågikk hjerte- og lungeredning på vedkommende. Kvinnen var i følge med ektemannen og at han lyktes i å få kontakt med andre mennesker på land.

– Luftambulansen er på vei til stedet. Vedkommende skal nå puste selv, skrev politiet i en oppdatering på Twitter klokken 19:15.

Jærbladet får senere opplyst av politiet at det etter forholdene går bra med kvinnen, som skal være i 50-årene, etter hjerte- og lungeredningen. Hun ble tatt med til sykehuset for sjekk.

Innsatsleder i politiet, Ola Oftedal, forteller at de først fikk melding om en person i vannet som hadde problemer med å komme seg inn til land. Så fikk de flere meldinger om at andre personer på stranda hadde sett dette og svømt ut for å redde kvinnen.

– Det vil jeg tro reddet livet hennes, sier Oftedal til Jærbladet.

Ifølge politiet måtte de jobbe hardt for å få henne tilbake i livet. Mannen som løp først ut i vannet tok med seg livbøyen som henger på stranda. Det skal ha gjort det mye lettere å komme seg fram og tilbake i de høye bølgene.

– Det er viktig å kunne hjerte- og lungeredning, altså?

– Det viktigste er å gjøre noe. Han som utførte det på Brusand i kveld sa til oss at han hadde kommet ut av tellinga. Han husket ikke hvor mange ganger han trykket før han blåste på ny, sier Oftedal.

– At folk som er i nærheten oppdager det og er i stand til å gjøre noe er knallbra, legger han til.

– Er det sterke strømmer som gjorde at hun mistet kontrollen?

– Jeg er ikke så godt kjent, men vi snakket med en dame som prøvde å komme seg ut og måtte snu grunnet strømmene.