Han tiltrer i stillingen 1. januar 2022, og rollen kommer i tillegg til at Rotseth er administrerende direktør i Kverneland Groups Operations Norway - altså plogfabrikken. Samtidig går han med dette også inn i konsernstyret til Kverneland Group (Executive Board).

I sin nye rolle blir 52-åringen som bor på Bryne, øverste ansvarlig for Kverneland Groups fabrikker og produktprogram i divisjonen som fokuserer på redskapssystemer og løsninger for dyrking av korn, grønnsaker, plantevekster, etc.

Dette innbefatter følgende fabrikker:

  • Ploger (produseres på Klepp, Norge)
  • Harv og kultivatorer (produseres i Les Landes-Genusson, Frankrike)
  • Såmaskiner (produseres i Soest, Tyskland)
  • Kunstgjødselspredere (produseres i Nieuw-Vennep, Nederland)
  • Åkersprøyter (produseres i Nieuw-Vennep, Nederland)

Rotseth gleder seg til de nye utfordringene og kommer med følgende uttalelse i en pressemelding som ble sluppet mandag ettermiddag:

«Våre produksjonsenheter skal sørge for at vi har en forsyningskjede som skaper muligheter for våre salgsselskaper og distributører. Som ny leder for Arable systems division ønsker jeg å jobbe for målsetningen Kverneland Group har om å være en ledende leverandør av effektive og intelligente jordbrukssystemer som bidrar tiil bærekraftig landbruk for å tjene verdens voksende befolkning.»

For begge rollene rapporteres dettil President og CEO i Kverneland Group.

Kverneland Group teller totalt over 2500 ansatte, hvor rundt 20 prosent av disse jobber ved fabrikken i Klepp.