Rundt klokken 15.30 tirsdag ettermiddag kom tilfeldigvis et brannbefal over hendelsen på Opstadvegen mellom Varhaug og Nærbø.

En lastebil hadde kjørt av veien på glatta. Befalet varslet sine kolleger over samband og fortalte at det ikke var nødvendig å sende ressurser til stedet.

Bilberging var allerede bestilt.

– Veien var så stengt i omtrent 20 minutter mens bilbergingen pågikk og åpnet før klokken 16, forteller vaktleder i Rogaland brann & redning, Christer Gilberg.

Jærbladet kjørte også fra Bryne, innom Nærbø og videre til Varhaug tirsdag ettermiddag.

Det er ingen tvil om at været har innvirkning på trafikken i skrivende stund. På de minst trafikkerte veiene er det noen steder såpeglatt.

Det oppdaterte gule farevarselet varer frem til klokka 22 tirsdag kveld, tre timer kortere enn det Meteorologisk institutt gikk ut med mandag.

– Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, er oppfordringene fra Meteorologisk institutt i det gule farevarselet.

Et gult varsel betyr ikke at det er noen stor dramatikk i situasjonen, men at den kan føre til utfordringer for folk i hverdagen.