(Nettavisen)

Det melder kongehuset.

«Hans Majestet Kongen har i dag fått påvist korona. Kongen har lettere symptomer, og vil være sykmeldt de neste dagene», heter det videre i meldingen.

Kongehuset opplyser også at «hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten vil overta Kongens konstitusjonelle oppgaver».

Nettavisen har foreløpig ikke lykkes med en kommentar fra Slottet. Kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, ønsker heller ikke å svare ytterligere på spørsmål fra Nettavisen.

Heller ikke om når kongen skal ha blitt smittet.

– Vi har ingenting å tilføye ut over det som står i pressemeldingen, sier Gjeruldsen til Nettavisen.

I helgen var kong Harald til stede under verdenscupen i Holmenkollen søndag. Lørdag besøkte han ankomstsenteret for flykninger på Helsfyr i Oslo.

På spørsmål fra VG om hva slags behandling kongen får nå, svarte kommunikasjonssjefen det samme.

Kongeparet er trippelvaksinert mot covid-19, og den siste dosen ble satt den 1. november i fjor. Kongeparet ble prioritert i vaksinekøen ut ifra sin rolle, men også fordi de er i risikogruppen på grunn av sin alder.

Kongen var forkjølet i slutten av januar i år, men testet negativt for koronaviruset flere ganger. Den 9. februar ble han friskmeldt.

Kongen føyer seg inn i en lengre rekke kongelige som har pådratt seg viruset. Både det svenske kongeparet og dronning Margrethe i Danmark har vært smittet. Det samme har dronning Elizabeth (95) i Storbritannia – samt prins Charles (73), som har fått korona to ganger.