LO er ikke samstemte i saken om datasenter på Kalberg

KALBERG-DEBATT: Det har vært mange meninger rundt Kalberg-utbyggingen.

KALBERG-DEBATT: Det har vært mange meninger rundt Kalberg-utbyggingen. Foto:

Av

– Dagens politiske kraftdebatt er svært omdiskutert, og det er viktig for oss at vi har en politikk som kommer felleskapet til gode, skriver LO i regionen.

DEL

MeiningarDette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.I Jærbladet 11. November går leder av LO Rogaland, Eirin Sund tydelig ut med støtte til utbygging av datasenter i Time kommune. Men denne støtten er ikke forankret i LO lokalt, og blir dermed regionleder Eirin Sund sin personlige mening i saken.

Innenfor LO Rogaland har vi mange fagforeninger innenfor flere bransjer og fagforbund.

LO Rogaland består også av 5 lokalorganisasjoner. I Nord-fylket har vi lange tradisjoner med forvaltning av vannkraft til foredling av aluminium på Karmøy, og ferromangan i Sauda. Tillitsvalgte innenfor denne industrien har lenge engasjert seg i spørsmål knyttet til den nasjonale kraftpolitikken, og da gjerne mangelen på en helhetlig politikk.

Dagens politiske kraftdebatt er svært omdiskutert, og det er viktig for oss at vi har en politikk som kommer felleskapet til gode. Her har vi stolte tradisjoner innen vannkraft og petroleumsressurser. Hvordan krafta vår skal forvaltes er med andre ord en viktig sak av nasjonal interesse. Kalberg-saken omhandler også rammevilkår eksisterende industri gjennom utviklingen av kraftprisene. Når stadig større deler av samfunnet elektrifiseres må vi ha et overordnet syn på dette området.

For LO har det alltid vært en styrke at våre fagforeninger og ulike fagforbund går sammen for å utvikle en politikk med et helhetlig perspektiv. Denne styrken forutsetter at vi forankrer slike spørsmål på en god måte. I dette tilfelle har Eirin Sund gått ut i media som talsperson for egne private meninger, og representer i så måte ikke bredden av de tilknytte fagforeninger.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags