Brann i driftsbygning i Lutsiveien – taket har rast sammen

BRANN: Det skal ha vært i en plasthall at brannen oppsto.

BRANN: Det skal ha vært i en plasthall at brannen oppsto. Foto:

Nødetatene rykker ut til en driftsbygning som er i full brann. Elevene på Hana skole trenger ikke å evakueres.

DEL

(Sandnesposten) Rogaland brann og redning rykker ut med personell fra Stangeland stasjon etter melding om brann i en bygning i Lutsiveien .

– Det er en entreprenør som holder til på stedet og det brenner i plast. Av den grunn all den sorte røyken. Bygningen var fullstendig overtent da vi kom til stedet. Nå drives det med slukking, sier vaktleder ved Rogaland brann- og redning, Stein Arild Egeland.

– Er det fare for omkringliggende bebyggelse?

– Vi anser ikke faren for spredning som stor og røyken siver rett opp. Det er gunstige vindforhold, sier Egeland.

Elever på Hana skole skal ha fått beskjed om å holde seg innendørs, noe som ifølge politiet skal være trygt.

Det er snakk om en driftsbygning som brenner, og det var en stund bekymring for at en gassbeholder med sveisegass sto i fare for å sprenges av varmen. Brannvesenet kjølte derfor ned bygget fra utsiden. Det ble også planlagt å benytte skarpskytter til å skyte hull på gassbeholderen. Fire personer fra omkringliggende hus er evakuert.

– Siste info nå er at innsatsleder på stedet har vært i kontakt med driftseier. Han opplyser at det IKKE er sveisegass inne i bygningen likevel. Dermed ikke behov for skarpskytter. Full overtenning av bygget og taket har rast sammen, melder politiet.

Dette melder politiet på twitter:

– Skal være noen gassbeholdere på stedet, som står i fare for å sprenges. Det jobbes med å få oversikt, samt å evakuere personer i nærheten av adressen, melder politiet.

– Siste info nå er at innsatsleder på stedet har vært i kontakt med driftseier. Han opplyser at det IKKE er sveisegass inn ei bygningen likevel. Dermed ikke behov for skarpskytter. Full overtenning av bygget og taket har rast sammen.

Klokken 11.40 melder politiet at brannen er under kontroll, uten fare for spredning.

Det er hos en entreprenør det skal brenne.

Det er hos en entreprenør det skal brenne. Foto:Artikkeltags