– 17. september var jeg så dum at jeg dømte Notodden til nedrykk. Etter det har de stått for en av høstens største prestasjoner, og reddet i dag plassen. Beklager. Og gratulerer, skrev fotballekspert Vegard Hansen på Twitter om prestasjonen til Magnus Erga og hans spillere.

Lørdag sikret Notodden seg det ene poenget de trengte borte mot Staal Jøpreland, og holdt seg dermed i 2. divisjon. Tidligere på høsten så det mørkt ut for Erga og Notodden.

Men en annen stor nyhet for Notodden ble kjent på søndag, da Telen meldte at Magnus Erga slutter som trener for Notodden. Klubben kom med en bekreftelse på sin hjemmeside mandag.

– Vi ble enige for rundt tre uker siden. Magnus kom til daglig leder Per Arne Hansen og sa at han ønsket nye utfordringer enn NFK videre. Han og klubben er enige i at han trenger nye utfordringer - og klubben trenger nye impulser etter disse tre årene etter at han overtok etter Kenneth Dokken. Vi avslutter samarbeidet i fred og fordragelighet. Men Notodden Fotballklubb trenger kanskje en annen type trener nå, sier styreleder Jonny Pettersen til avisa.

Erga er bosatt i Oslo, men fra Kåsen. Han havnet i søkelyset da han allerede som 23-åring fikk jobben som hovedtrener for Notodden. Han har en UEFA A-lisens og bachelor i idrettsvitenskap ved universitetet i Bø. Han har jobbet i Kåsen, Bryne, Hødd og Lyn før Notodden.

Hva som nå venter for jærbuen, gjenstår å se.

Bryne-spiller Tobias Guddal har for øvrig vært på lån til Notodden og hjalp Telemark-klubben til å beholde plassen.