Haalands scoringsshow kom samme ettermiddag det ble kjent at hans agent Mino Raiola (54) er død. Nyheten ble meddelt underveis i lørdagens Bundesliga-runde.

Hattricket tok Haaland opp i 21 seriemål. Han står med 85 nettkjenninger på 87 Dortmund-kamper. Høyst trolig er han inne i sine siste uker i tysk fotball.

Sebastian Polter stanget Bochum i ledelsen etter tre minutter, og kort tid etter doblet Gerrit Holtmann til 2–0 med en ball opp i krysset fra distanse.

Men så dukket en høyreist superspiss fra Jæren opp.

Straffedobbel

I det 18. minutt traff et innlegg en Bochum-arm i feltet, og dommeren pekte på straffemerket etter en VAR-sjekk. Haaland skrittet opp og satte ballen kontant i hjørnet.

Etter reduseringen tok Dortmund over, og tolv minutter senere fikk hjemmelaget igjen straffe etter en hands.

Haaland var nok en gang sikker. Det siste kvarteret lånte Bochum nesten ikke ballen, mens Dortmund hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen. Kun en god Manuel Riemann i Bochum-målet sørget for 2–2 til pause.

Sluttspurt

I andre omgang fortsatte Dortmund trykket. Drøye kvarteret ut i omgangen fikk Haaland hattricket sitt da han styrte inn et innlegg fra kort hold. Det vekket liv i gjestene.

Ti minutter før full tid utlignet Jürgen Locadia til 3-3, og i det 85. minutt ble vondt til verre for Dortmund da Axel Witsel handset i boksen. Straffen hamret Milos Pantovic i mål.

Med seieren trygget Bochum plassen i Bundesliga.

Bayern München tapte overraskende 1–3 borte mot Mainz. Det er lite igjen å spille om for de to store i tysk fotball med tre runder igjen i ligaen. Bayern er allerede mestere, mens Dortmund styrer mot 2.-plassen.

I neste runde skal Dortmund opp mot Håvard Nielsen og Greuther Fürth på bortebane.