Gå til sidens hovedinnhold

Maria er kåret til seriemester i England

Artikkelen er over 1 år gammel

Maren Mjelde, Guro Reiten og Maria Thorisdottir kan juble for seriegull etter at Chelsea ble kåret til seriemester. Superligaen ble avsluttet forrige uke.

Fredag bekreftet Englands fotballforbund (FA) at kvinnenes superliga og mesterskapsserie skal avgjøres på poengsnitt, mens opprykk og nedrykk avgjøres på sportslige prestasjoner.

Det innebærer at Chelsea kan juble for sin tredje superligatittel. Liverpool rykker ned, mens Aston Villa kan juble for opprykk.

Manchester City ender på 2.-plass, noe som innebærer mesterligaplass kommende sesong. City ledet ligaen med ett poeng foran Chelsea, men hadde én kamp mer spilt enn London-laget.

Siden resultatene på nivå tre og nedover har blitt kansellert, rykker ingen lag ned fra nivå to. Det er godt nytt for Charlton, som har den norske trioen Sara Eggesvik, Pernille Gardien og Lisa Eide i troppen.

Maria (26) lot kjæresten bli igjen i London, tok hunden med seg og kjørte hjem til Klepp på 30 timer

Etter at superligaen ble avsluttet med umiddelbar virkning forrige mandag, har tre forslag vært skissert. Ifølge Sky Sports var ett forslag å annullere sesongen. De to andre var at sesongen ble avgjort på poengsnitt. Forskjellen mellom de to var om nedrykk skulle gjennomføres.

Det har ikke vært spilt superligafotball i England siden 23. februar som følge av koronavirusutbruddet. Det gjensto seks fulle serierunder, men lagene har spilt ulikt antall kamper.

(©NTB)