Gå til sidens hovedinnhold

Marius Lode jublet for sølv i eliteserien

Artikkelen er over 1 år gammel

Midtstopperen fra Kvernaland har vært en viktig spiller for overraskelseslaget Bodø/Glimt.

Søndag sikret Bodø/Glimt sølv i eliteserien 2019, selv om det ble tap borte mot gullvinner Molde i siste seriekamp. Molde feiret gullet med å vinne 4-2. Odd, som kunne stjele sølvet fra Bodø/Glimt, tapte for FK Haugesund.

Marius Lode gliste fra øre til øre da sølvet var i boks. I sin tredje sesong i Bodø har midtstopperen virkelig blomstret, og mange mener han nå er blant de beste i den posisjonen i eliteserien.

Han og medspillerne unnet seg en god sølvfest natt til mandag.

– Det var helt magisk. Vi hadde en veldig fin fest til langt på natt sammen med supporterne i sportsbaren på Aspmyra, forteller Lode.

– Hvordan vil du beskrive sesongen?

– Det har vært en fantastisk sesong sett under ett. Jeg er stolt og ydmyk over det vi har fått til. For egen del synes jeg det har vært en veldig fin og lærerik sesong, der det har vært kjekt å ta steg sammen med laget. Dette er min beste sesong så langt. Nå skal jeg slappe av litt før vi starter oppladningen til en ny sesong, smiler Marius Lode.

Lode spilte 26 av 30 seriekamper for Bodø/Glimt. En liten skadeperiode var grunnen til at han ikke spilte alle kampene.

Den tidligere Bryne-spilleren startet sin karriere i Frøyland. Før 2012-sesongen meldte han overgang til Bryne, der han virkelig ble satset på. Det ble fem sesonger i Bryne, før turen gikk til Bodø.

Les også

Da Marius Lode signerte for Bodø/Glimt ble han så kvalm at han nesten spydde