Alle de drapstiltalte i Marokko har tilstått

Artikkelen er over 1 år gammel

Forklarte seg i retten torsdag, så ble rettssaken utsatt nok en gang.

DEL

Mandag 17. desember 2018 ble Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko. Fire menn er tiltalt for selve drapet, i tillegg er 20 andre menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorhandling og for å ha deltatt i en terrororganisasjon.

Rettssaken etter drapene har blitt utsatt flere ganger, torsdag forklarte 5 av de 24 tiltalte seg da rettssaken startet opp igjen.

Ifølge TV 2 har alle de fire som er tiltalt for drapshandlingen erkjent straffskyld. I tillegg har en femte mann avgitt forklaring. Han er tiltalt for å ha gitt de fire mennene penger mens de var på flukt etter drapene. Mannen nekter for dette.

– Jeg tilstår alt. Jeg drepte en av de skandinaviske jentene, sa 25 år gamle Abdesamad El Joud, som av marokkansk påtalemyndighet regnes som hovedmannen bak dobbeltdrapet. Det får Stavanger Aftenblad opplyst av flere marokkanske journalister som fulgte rettssaken torsdag.

Da dommeren spurte 25-åringen om han hadde noe å tilføye, skal El Joud ha svart at han angrer på drapet, men at han fremdeles støtter IS.

De resterende 19 tiltalte får anledning til å forklare seg torsdag 13. juni, når retten på ny settes i Salé.

Artikkeltags