KOKEBOK: Elin Madsen med kokeboken "Elins Beste". Boken, som inneholder omtrent 120 ulike oppskrifter, ble gitt bort som gave til familien til jul. Foto: Elise Pedersen Les også Elin fra Klepp skulle hjelpe barna med matlagingen – endte opp med egen kokebok
NYHETER: Er det tre ord som kan beskrive produktnyhetene fra Orkla, så må det være: Mer av alt. Avbildet: Grandiosa med KiMs potetgull og Choco Cheez fra Olw. Les også Ostepop med sjokolade og pizza med potetgull overrasker: – Jeg lo da jeg åpnet pakken
ROCK OG BURGER: Gitarist Hans Egil "Panzer" Løe og Burgergründer Rune Ludvigsen ser frem til to nylanseringer fredag. Foto: Elise Pedersen Les også Skambankt er ute med ny plate – og ny burger
Det er mange måter å spise fredagstacoen på, men klarer du å se hvilke av disse rettene som er sunnest? Les også Denne lurer mange taco-sultne nordmenn: – Mange tenker ikke engang at det er kalorier i disse
SEMLOR: Sophia Edbäck grev ut noko av innmaten i bollen, og fyller i mandelmasse og krem. Somme i Sverige legg innmaten i varm mjølk og blandar han mend mandelmassen, nokon duppar til og med heile heile bollen. Foto: Snorre Standish Norheim Les også Trendbollen alle vil ha: – Veit ikkje kva som gjer at det tar av
LEDERE: Benedikte Sunniva Knutsen (t.v.) og Lotte Bratland er daglig leder og assisterende daglig leder ved Bankers pizza Bryne. Pizzakjeden håper å åpne i morenefaret på Bryne i januar. Foto: Bankers pizza Les også Disse to skal lede pizzasatsing på Bryne
Hilde Pedersen McNeil stråler over å kunne hilse velkommen til et konsept hun har ønsket seg lenge. Foto: Helene Pahr-Iversen Les også Strandhuset på Ølberg lokket med afternoon tea ved sanddynene: – Det ble utsolgt nesten på et blunk
GLAD I Å LAGA MAT: – Eg begynte tidleg med matlaging. Foreldra mine var skilde, og eg budde hjå mor. Sidan ho var på arbeid, måtte eg læra meg å laga mat sjølv, seier Øyvind Steinsøy. Foto: Brit Romsbotn Les også Lanserte lokalt krydder og vart heilt utselt i helga – nå kjem ei ny ladning
ORD: Gurine baker både kaker, kransekaker og makroner. Sistnevnte er favoritten. Foto: Ane Ommundsen Les også Gurines kaker er svært populære: - Har fått så mange bestillinger at jeg må si nei
Brørne Wasim (f.v) og Habib Abboud jobbar begge i matvogna Yum yum som selg kebab og haburgarar til svoltne jærbuar. Foto: Gunvor Horpestad Les også Mista jobben, fire månadar seinare opna han ny matvogn i Klepp sentrum
FARSEPUB: Roy Danny Dysjaland (t.v) og Frode Hagerup vil servere jærske farser på Annige Bar. Foto: Elise Pedersen Les også Satser på farse i hjembygda
FINALIST: Georg-Fredrik Ueland fra Varhaug, representert med retten Tomahawk av melkefora Angus/Wagyu kalv, er i finalen i Det Norske Måltids kåring årets kjøtt. Foto: Keth Odland Les også Georg Fredrik Ueland har jobbet fem år med matproduktet: I dag fikk Varhaug-mannen en gladmelding
NY SJEF: Camilla Seeland overtok tirsdag roret hos Big Bite på M44. Foto: Elise Pedersen Les også Camilla (24) er ny sjef hos Big Bite på M44: – Jeg så det ikke komme
FORSKJELLER: Spesielt to dagligvarekjeder skiller seg ut og fremstår ulønnsomme om du skal handle pålegg denne uken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix) Les også Test av matvarepriser: – Uvanlig at det er så likt
EPLE ANNO 2018: Jarle Mundal undrar seg over kva som er i epla når dei kan etast fleire år etter at dei er kjøpte. Foto: Privat Les også Jarle (49) kjøpte ein pose eple i 2018 – åt det siste denne veka
Butikken i Gjesdalveien har fått beskjed av Mattilsynet om å destruere 24 kilo kjøttdeig. Foto: Ida Tiberg Les også Mattilsynet måtte beslaglegge kjøttvarer hos matbutikk i sentrum
SOMMER: Bente Thoresen Bårseth skal tre uker på hytta i Bygland i Setesdal i sommer. I tillegg skal hun i gang med konserter hos Jæren Bluesklubb. Foto: Mathias Engstrøm Sandstøl (Arkiv) Les også Når mannen til Bente langtidssteker dielam, da vet hun det er sommer
FORNØYD: Tone Byberg er butikksjef hos Holdbart i Jærhagen og har travle dager på jobb. Foto: Trude Håland Les også Holdbart har økt omsetningen med 80 prosent de siste seks månedene: – Det har tatt helt av
BRUKER ALT: Heidi Netland Berge bruker opp det meste av matrestene, her er hun i gang med å lage en pastasaus av restegrønnsaker og det som er igjen av ketchupflaska og tacosalsa-glasset. Foto: Trude Håland Les også - Du kan trygt kjøpe mat som går ut på dato
På ysteriet produseres Jensen store menger med ost. Her står han med et brett med Fjelltopp som er en av hans bestselgere. Foto: Roy Skjæveland Les også Eventyrhistorien om Bo Jensen vil ingen ende ta – nå feirer han 10-årsjubileum
KLAR: Sophia Edbäck er klar til å ta imot gjester i sin nye kafé på Serigstad. Foto: Privat Les også Sophia ønsker deg velkommen til sin nye drivhuskafé
GLAD: Jan Inge Wiig var storfornøyd da han fikk levert farse fra Håland Kjøtt torsdag. – På fredag blir det farse med stekt løk og rekesalat, sier han. Foto: Privat Les også Etterlyste farse på Facebook – fikk det utlevert til Oslo dagen etter
- POSITIVT: Tonje Nærland Kloster (33) er svine- og sauebonde på Torland i Hå. Ho er glad for at salstala på norsk kjøt har auka. Les også I år kan det bli produsert for lite norsk kjøt: Tonje (33) er svinebonde og gler seg over at norsk mat er i vinden
TILBAKE: Kristine Vaule var ein av mange som vart permitterte som følgje av korona-krisa. Tysdag var ho tilbake på Hotell Jæren på jobb. Foto: Jorunn Erga Steinsland Les også Arbeidsløysa går ned på Jæren: Kristine (34) er tilbake på kjøkkenet
FÅR MAT: Cato Strøm og Cathrine Kleppe ved Meistringssenteret i Bryne, får overskuddsmat fra Aarbakke som de kan dele ut til de som sliter med rus og psykiske plager. Foto: Anders Haualand Les også Får kasser med mat fra Aarbakke: – Det er helt fantastisk
DAMPMASKIN: Ein dampmaskin sørgjer for å senda varm damp ned i jorda for å drepa ugrasfrøa. Foto: Sigbjørn Skjørestad Les også Våronna er i gang: Varm damp gjer at bonden slepp å sprøyta
PLUKK OG MIKS: Enn så lenge kan du fortsatt trygt slå deg løs i denne avdelingen av butikken. Foto: Wikimedia Les også Er det trygt å handle smågodt og frukt i løsvekt? Ja, sier Mattilsynet
KJØPER EKSTRA: Liv Rosseland handla litt ekstra denne torsdagen. Ho var ikkje aleine om det. Foto: Jorunn Erga Steinsland Les også Butikkar går tomme for enkelte matvarer: – Eg kjøpte siste pakken med tørrgjær
GODT LAG: Restauranteiere og kjøkkensjefer fra de forskjellige serveringsstedene som deltar på Livsgledesløyfa var i januar ute og testet samtlige retter i løypen. Foto: Privat Les også Kvalitetstestet kulinarisk «rebusløp»: – Både viktig og sosialt
ULOVLIG?: Mattilsynet sier det er en rekke regler som må oppfylles før du kan selge mat i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Facebook Marketplace. Les også Mattilsynet sier du bør tenke deg om før du slår til på slike tilbud: – Mange er ikke klar over det
PINSETT-KAMERATENE: Geir Pollestad forsyner seg av osten til Bo Jensen, mens Arne Nese (t.v.) og Frode Hagerup jr. observerer i bakgrunnen. Nese holder for øvrig en stor kokkepinsett i hendene, mens pinsetten til Pollestad er en av de mindre spisepinsettene som restauranten har bestilt inn til spisegjestene sine. Foto: Nils-Ove Støbakk Les også Her spiser «Michelin-Geir» kortreist mat med en splitter ny pinsett
– Jobben kokkene våre gjør er viktig. Jobben matprodusentene gjør er viktig. Det er rett og slett svært umusikalsk at en prominent politiker bidrar til å svekke norske bønder og kokkers integritet på denne måten, og samtidig harselerer med de som har vært gjennom blod, svette og tårer for en anerkjennelse av Michelin, skriver Margret Hagerup (H). Foto: privat Les også Ingen pulled pork for Geir Pollestad
GLAD FOR LOKALE STJERNER: – Vi skal være grassat stolte over at Re-Naa har fått to Michelin-stjerner. Det betyr mye større oppmerksomhet for regionen, sier Arne Nese. Foto: Tuva Skei Tønset Les også Lokal kokk varsler «pinsettmeny» etter Michelin-utspillet til Geir Pollestad
KOKK: Aron Espeland fra Bryne skal være med i kokke-OL i Stuttgart i Tyskland. Foto: Eirik Vatne Les også Aron (23) fra Bryne skal konkurrere i OL: – Sikter høyt
Gamlaværket er en av fire som får terningkast seks av Sandnesposten. Foto: Roy Skjæveland Les også Sandnesposten har testet samtlige retter i 100-ugå: Fire retter får terningkast seks
MATVOGN: Alan Ali har kjøpt denne matvogna. Nå skal han flytta vogna frå Kleppe til Nærbø. Foto: Jorunn Erga Steinsland Les også Alan har ein draum om Nærbø: Neste veke opnar han luka til eit nytt tilbod
ÅPNER PÅ BRYNE: Med denne "gjettekonkurransen" på Facebook avslørte The Shack at de skal åpne en ny restaurant på Bryne. Foto: Skjermdump Les også Populær burgerrestaurant åpner på Bryne
KJENTFOLK: Landbruksminister Olaug Bollestad (t.h.) var fredag på Grüne Woche på offisielt besøk. - Hyggjeleg å treffa kjentfolk, seier sambygding og marknadssjef i Jærmuseet, Elin Ravndal Bell. Foto: Vidar Alfarnes Les også Vitengarden har selt Fjord-Norge i Tyskland
STOPP: Færre kunder etter at de nye bommene kom på plass har gjort at Jærbakeren har valgt å legge ned utsalget i Stavangerveien. Foto: Trond Eirik Olsen Les også Jærbakeren legger ned på Lura: – Bomringen har hovedskylden
Klassiker: Rosa saftis med sjokoladetrekk og tyggegummitupp i blått. Kræsj Pink har vært en etterlyst is i mange år, og nå kommer den tilbake. Markedssjef Marianne Grøtte (t.v.) og produktsjef Eli Aurdal Flønes i Diplom-Is. Les også Dagens gladsak for is-elskere: Denne rosa favoritten gjør comeback
ÅPNER I MAI: I mai kan du igjen bestille mat i lokalene til Solgrillen. Foto: Christine Andersen Johnsen Les også Åpner litauisk kjøkken i gamle Solgrillen
BON APPÉTIT: Mette fikk litt av en opplevelse da hun skulle spise middag søndag kveld. Foto: Privat Les også Da Mette (35) skulle ta en bit av brokkolien fikk hun sjokk: – Kvalmeste jeg har opplevd!
OSTEGRÜNDER: Siri Lea med sin "bedaost". Ystepikene på Skrettingland har hatt suksess frå fyrste dag. Foto: Jorunn Erga Steinsland Les også Pangstart for nytt ysteri: Gjekk tomme for ost før jul
Daglig leder ved Pizzabakeren Ålgård og Opstad, Petter Fuglstein, sier at det er mange som spiser pizza mellom all ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, kalkun, taco, tapas og Grandiosa. Foto: Tom Gøran Haukalid Les også Selger godt med pizza i romjulen. Spesielt èn dag er bedre enn de andre
JULEHANDEL: I desember 2015 kjøpte Eirik Sandanger (t.h.) ein pose pinnagris av Reidar Skretting. Fire år seinare er det fleire faste kundar som må ha det utradisjonelle produktet til jul. Foto: Trine Selvikvåg Les også For fire år sidan lanserte slaktaren ein ny julerett – nå har til og med trønderane oppdaga pinnagris frå Varhaug
BLE SYK: Den irske setteren Bruce ble syk av å spise et halvt kilo pinnekjøtt. Det går nå bra med hunden. Foto: Privat Les også Denne julematen kan du ikke gi hunden din: Bruce ble syk av pinnekjøtt
ÅPNER DØRA: Hotellsjef Liv-Anne Otto, kjøkkensjef Sven Magne Svensen og daglig leder Einar Otto tror denne døra blir nøkkelen for suksess hos restauranten Heldigvis. Foto: Hilde Anette Ebbesvik Les også Har drevet kro og hotell i 33 år – nå tar de opp kampen om restaurantgjestene
Dårlig resultat over lenger tid gjør at Mondo ser ut til å måtte stenge dørene. Foto: Roy Skjæveland Les også Mondo stenger dørene i Sandnes sentrum
NY I GAMET: Det var første gang Karen Marie Grødeland (10) var med sin mor for å selge gresskar fra Orre. Foto: Frode Olsen Les også Ny handelsmetode tar av: Karen Marie (10) solgte gresskar fra Orre
GARDSYSTERI: Dette er Ystepikene. Frå venstre: Siv Varhaug, Ingfrid Viland, Gøril Ævestad og Siri Lea. Foto: Jorunn Erga Steinsland Les også Siri kunne ingenting om ost. Nå byggjer ho ysteri og har blitt ostegründer
KALLER TILBAKE: Coop kaller tilbake disse pakkene, med pakkedato 20., 21. og 22. oktober, etter funn av e.coli-bakterier. Foto: Coop Les også Coop tilbakekaller ruccola på grunn av tarmbakterier
RÅDGJEVAR: Heidi Netland Berge hjelper bønder å lukkast med nye produkt. Foto: Jorunn Erga Steinsland Les også Heidi hjelper bønder å lukkast med lokale produkt