God, forutsigbar og verdig eldreomsorg

Av
DEL

MeiningarDet som rammer de aller fleste, veldig nært eller noe fjernere. Det som er så sårt og altoppslukende, men samtidig så viktig. Å aldres eller å oppleve at noen aldres er noe de aller fleste har en relasjon og et forhold til, i mindre eller større grad - ofte det sistnevnte.

De trygge og kloke personene vi alltid har vendt oss til. De som har bidratt både i og til samfunnet. De som alltid har vært der for oss. De som rett og slett har levd dette livet, og som går inn i en periode i livet der kortene er snudd om. Situasjonen er plutselig snudd opp ned, og de personene vi tidligere vendte oss til da vi trengte det som mest, trenger at vi nå er der for dem.

For Hå Høyre er en god, forutsigbar og verdig eldreomsorg både viktig, riktig og nødvendig. Hå høyre fokuserer på å ivareta hver enkelt person, og dens interesser og preferanser. For oss er det viktig å være seg bevisst at alle mennesker har levd forskjellige liv, og at det dermed innehas ulike behov. Vi ønsker at mennesker skal få bo hjemme så lenge det er er mulig, og i den utstrekning bistå med tilrettelegging og ellers hjelpemidler slik at dette lar seg gjøre. Det handler om å leve hele livet.

Hå Høyre vil jobbe for at alle får en times personlig aktiviseringstilbud hver dag, noe som vil gi økt velvære for den enkelte. Det ønskes kvalitet i ernæringen, og da med større valgfrihet når det gjelder måltider. Skal også jobbes for gode tilbud til eldre med demens, og at de med demens som fortsatt bor hjemme kan utstyres med GPS-alarm. Vi ønsker også at det dreies mot flere "100%-stillinger" innen helse og omsorg.

Eldrebølgen er realitet, og med den vil mennesker i dag bli eldre enn før. Behovet vil dermed være økende, og det er essensielt å imøtekomme de utfordringer dette medfører. Hå Høyre vil her være de som jobber med å forutse og tilrettelegge for slike kontinuerlige endringer, slik at ressursene utnyttes på best mulig måte. Det være seg både brukere og ansatte i helseomsorgen.

For plutselig er kortene snudd om, situasjonen helt annerledes, og de som var der for oss da vi trengte det som mest, trenger oss mer enn noen gang!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags