Tenk langsiktig, redd Lyefjell barnehage!

Av
DEL

Lesarbrev"Kom med innspill", lyste det mot meg da jeg var inne på Jærbladet.no i dag, og nå klarer jeg ikke å være stille lengre.
For Lyefjell barnehage er en barnehage det er verdt å ta vare på.

Derfor kommer mitt innspill her, for og be politikerne om å tenke seg om mange ganger, og for å fortelle alle om hvor viktig barnehagen er for oss.

Det er trist, trist at Lyefjell barnehage blir foreslått nedlagt. Det er kjempe synd at kuttene blir tatt fra dem som er viktigst for oss, nemlig våre egne barn eller barnebarn. De som en dag skal ta over å styre landet vårt, de som allerede er i en sårbar alder og trenger en trygg, stabil og god oppvekst.

Jeg vil starte med å trekke fram den fantastiske styreren og de uerstattelige ansatte i Lyefjell. Alle som stiller opp og tar seg av barna våre. De som alltid er imøtekommende og har tid. De som gjør hva de kan for å se hver enkelt barn, og som er genuint interessert. I en liten barnehage har de større muligheter til å tilrettelegge for de sårbare barna.

I barnehagen spiser blant annet ungene frokost i lag på tvers av avdelingene, både de som er 1 år og de som er 6 år. Både de store og små kan være ute samtidig, de lærer å ta hensyn og å hjelpe hverandre, skape ett fellesskap og inkludere alle. Mestringsfølelsen er stor når de eldste barna får lov til å hjelpe de som er mindre. Det er godt samhold og mye mestringsfølelse med å gå i en liten barnehage.
Barnehagen er liten. Men å være liten er ikke negativt.

Dessverre er det slik at alle barn (som alle andre mennesker) ikke passer inn eller finner seg til rette i store barnehager. Jeg vil våge å si at min gutt er en gutt som helt klart har trengt å gå i en liten barnehage. Vi trenger de små barnehagene, de som har mulighet til å gjøre det lille ekstra når det er behov for det, som kan se hver enkelt barn og hjelpe det til å blomstre.

Lyefjell barnehage er innovative og tenker nytt og bedre i forhold til overgang fra hjem til barnehage. Barnehagen har tre foreldremøter for nye foreldre for å skape trygghet og en god tilvenning for barnet. Det er også besøksdager/barnehagegrupper for nye foreldre og barn på dagtid før barnet begynner i barnehagen. Vi føler oss ivaretatt og viktige som foreldre.

Vi innbyggere på Lye har flere ganger, hele tre ganger blitt invitert til folkemøte med spørsmål om hva som skal til for å få folk til å bosette seg på Lye. Å ta vekk et av de få tilbudene som er på Lye vil dessverre ikke bidra til at flere bosetter seg her. Å ha barnehage i kort avstand til hjemmet er viktig, på denne måten kan barna kan bli venner med, og knytte sterke bånd til de som de skal gå i lag med på skolen.

Time kommune er en jordbrukskommune. Når det skal bygges ut på fjell for å bevare matjord, burde vi ikke bevare barnehagen nærmest mulig der vi bygger ut for å tenke litt langsiktig? De første som bygget ut på Lye begynner å bli gamle, og det er snart på tide med et generasjonsskifte, jeg tror da at flere yngre vil flytte til Lye.

Ved å legge ned Lyefjell vil vi rive ned noe som allerede fungerer veldig godt. Det vil bli økt trafikk, barna vil få en unødvendig psykisk belastning i en allerede sårbar alder, og en av de største fordelene med å bo på Lye vil bli fjernet.

Mitt spørsmål er da: hvorfor skal vi ta bort noe som fungerer? Vet vi i det hele tatt at det er så mye (lite) penger som kommer til å bli spart? Lyefjell barnehage har lave driftsutgifter, venteliste for å få plass i barnehagen, foreldre og barn trives, de ansatte har lavt sykefravær, barnehagen har nyoppusset uteområde og er fin og godt vedlikeholdt inne.

Med det ber jeg dere, ha litt is i magen, tenk langsiktig og redd barnehagen vår!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags