De alvorlige konsekvensene ved utsettelse av svømmehall

SPRENGT KAPASITET: Kapasiteten for svømmeopplæring i skolen, svømmeopplæring på kveldstid og tilbudet til barn og unge som har svømming som idretten sin er sprengt i dag og det blir verre for hvert år, er budskapet fra brevskriverne.

SPRENGT KAPASITET: Kapasiteten for svømmeopplæring i skolen, svømmeopplæring på kveldstid og tilbudet til barn og unge som har svømming som idretten sin er sprengt i dag og det blir verre for hvert år, er budskapet fra brevskriverne.

Av
DEL

MeiningarTil politikerne i Time kommunestyre

Bryne Symjeklubb og Bryne Triatlonklubb er glade for at rådmannen har innstilt på at ny svømmehall på Bryne skal bygges i henhold til vedtak gjort ved forrige rullering av økonomiplanen. Vi er veldig bekymret over de politiske signalene om at hallen kan bli utsatt. Vi er opptatt av at dere som politikere skal ha informasjon om de alvorlige konsekvensene ved en utsettelse, derfor denne henvendelsen.

Frivillige i Time Kommune har jobbet med ny svømmehall i 25 år, behovet har de siste årene blitt stadig mer prekært.

Det er to hovedgrunner til at det haster med ny hall og at en utsettelse vil være kritisk:

1. Kapasiteten for lovpålagt svømmeopplæring og svømming som idrett er sprengt

Kapasiteten for svømmeopplæring i skolen, svømmeopplæring på kveldstid og tilbudet til barn og unge som har svømming som idretten sin er sprengt i dag og det blir verre for hvert år.

2. Dagens svømmehall er i kritisk tilstand og kan måtte stenges når som helst

Dagens svømmehall på Bryne Ungdomsskule ble bygget i 1968. I innstillingen fra prosjektgruppen for ny svømmehall heter det basert på tilstandsrapport fra Norconsult: "Både Sivdambassenget og svømmehallen i Bryne ungdomsskole tilfredsstiller ikke dagens lovverk og krever raskt omfattende rehabilitering."

Tilstanden til dagens svømmehall er dermed slik at den med stor sannsynlighet må stenges for rehabilitering før ny hall står ferdig ved utsettelse nå. Det vil bety at Time Kommune står uten basseng i 1-2 år, konsekvensene vil være dramatiske både for lovpålagt svømmeopplæring og Bryne Symjeklubb:

Fare for liv og helse

Time Kommune oppfyller ikke kravene til lovpålagt svømmeundervisning i dag. Selv om Bryne Symjeklubb bidrar så godt vi kan med å lære barn å svømme på kveldstid er situasjonen at mange barn og unge i Time kommune nå ikke har svømmeferdighetene som skal til for å redde seg selv og andre i en drukningssituasjon. Uten en ny hall vil dette bli verre de neste årene, blir dagens hall stengt i 1-2 år uten ny hall blir det katastrofalt.

Dramatiske konsekvenser for Bryne Symjeklubb

Forrige gang hallen på Bryne ungdomsskule var stengt mistet Bryne Symjeklubb en hel generasjon svømmere. Det tok klubben 10 år å komme tilbake på samme aktivitetsnivå og sportslig nivå. I tillegg mistet mange hundre barn helt nødvendig svømmeopplæring.

Klubben har nå flere svømmere på landslaget og en svømmer på Europeisk toppnivå. Vi har hatt deltakere både i ungdoms-OL og tatt medalje i special olympics i år. Landslagssjef Petter Løvberg har uttalt at det vil være en katastrofe for både klubben og norsk svømming om det unike dugnadsarbeidet som blir lagt ned i Bryne Symjeklubb blir ødelagt av at bassenget stenges ned en periode uten alternativ. Treningsmengden for toppsvømmere er så stor at det ikke vil være mulig å dekke inn andre steder.

Prioritering i forhold til ny idrettshall

Vi har stor respekt for behovet til hallidrettene på Bryne og Bryne vidaregåande skule. Det som overrasker oss er signalene om at en ny idrettshall vil bli prioritert før svømmehall. Dette er en prioritering som ikke har vært innom Time Idrettsråd, som er vanlig prosedyre. Forrige 25-meters basseng i Time Kommune ble bygget i 1968, vi har jobbet for dette i 25 år, nå må en svømmehall stå først i køen.

Vi har respekt for den vanskelige økonomiske situasjonen i kommunen og de harde prioriteringene dere må gjøre. Konsekvensene ved en utsettelse av ny svømmehall vil likevel være så store både for lovpålagt svømmeopplæring og tilbudet om svømmeopplæring, breddeidrett og toppidrett i Bryne Symjeklubb at hallen ikke kan utsettes.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags