Sparing på bekostning av barn

Klar belding fra brevskriver: Redd Brynelunden!

Klar belding fra brevskriver: Redd Brynelunden! Foto:

Av
DEL

LesarbrevRådmannens forslag til budsjett overrasker meg ikke, sørgelig nok. Det har blitt en vane når man skal spare at man sparer på bekostningen av barna i kommunen. Rådmannen vil altså legge ned Brynelunden Åpne Barnehage, bare ni måneder etter foreldre ga klar beskjed om at kommunen måtte beholde denne, for viktigheten av nyetablerte og nye landsmenn. I tillegg til dette kommer det også forslag om å flytte ungdomstrinnet på Undheim til Lye. Hvor skal vi starte?

Den åpne barnehagen: Jeg kan snakke godt om Brynelunden, da jeg selv var en flittig bruker av denne. Jeg kan med 100 % garanti fortelle at min datters problemfrie start i den vanlige barnehagen aldri hadde vært så smertefri om ikke grunnlaget ble lagt i den åpne barnehagen på Bryne. Vi vet alle at det å bli foreldre fører med seg et stort ansvar, ikke alle klarer og sortere tankene sine når man blir foreldre. Heldigvis har vi i mange år hatt damene i den åpne barnehagen. De har tatt seg tid til disse foreldrene – jeg vil gå så langt å si at de har reddet hverdagen til flere.

De som velger å komme til vår kommune, har med den åpne barnehagen en kjempemulighet til å integrere seg. Jeg var overrasket over hvor mange av de som benyttet seg av tilbudet. Her skaffer de nye bekjentskaerp, både de og barna lærer seg språket vårt. Den åpne barnehagen gjør det altså lettere for nye landsmenn å integrere seg og lære om norsk kultur. Når man tenker på alt dette, og i tillegg vet at summen kommunen sparer på dette ikke er spesielt stor, er det fullstendig uforståelig at rådmannen vil spare penger på et så viktig tilbud for innbyggerne.

Forslaget kommer altså bare ni måneder etter vi brukere/tidligere brukere ga vår klare mening om nedleggelse. Jeg blir lei meg, på vegne av alle foreldre og kommende foreldre i kommunen.

Heldigvis har KrF og Frp det i sitt program om lovpålagt åpen barnehage. Sist jeg skrev innlegg om åpen barnehage fikk jeg melding fra en Høyre-politiker som lovet at de skulle gjøre hva som helst for å redde barnehagen, og heldigvis er jeg nokså sikker på at mine venner på venstresiden er av samme oppfatning om at barnehagen må reddes. Jeg håper også at ungdommene på Undheim slipper å flytte til Lye.

Som de selv sa til Jærbladet: «Hvorfor er det ingen som har spurt oss?»

La det sterke båndet stå på Undheim, la ungdommene få ha det slik de ønsker å ha det på skolen. La dem slippe lang skolevei.

Barnehagen på Lye, la den stå! Kan vi snart slutte å rote i hverdagen til barna våre? Bør det snart ikke graves litt dypere og finne andre kutt i stedet for å kutte i tilbudene til våre barn?

Dropp svømmehall, vi har ikke råd! Dropp det håpløse vedtaket om kunst i rundkjøringen i Arne Garbogs veg til 450.000 (!), og nå når tilstanden er som den er, så innfør eiendomsskatt,

Så har vi påbegynt veien for å redde ønskene og den trygge hverdagen til barna våre.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags