Angående foreslått nedleggelse av Lyefjell barnehage - et stort tap for bygda

Av
DEL

Lesarbrev«Fremtidens Lyefjell: Nå kan du som bur på Lyefjell få vera med å seia di meining om korleis denne flotte staden skal vera i framtida»

24. november 2018 var jeg på det møtet, arrangert av Time kommune. For Lyefjell er en flott plass der jeg og min familie trives veldig godt. I likhet med Time kommune skulle jeg gjerne sett at flere flyttet hit. Det var hensikten med møtet. Hvordan sikre befolkningsveksten, og hva skal til for at folk skal ville flytte hit? Hele tre slike folkemøter har vi hatt. Hvordan harmonerer det med forslaget om å legge ned Lyefjell barnehage?

Dersom Lyefjell barnehage legges ned, betyr det at vi får to tomme bygg rett over veien for skolen. Det utgjør et ganske stort område. Det vil nesten bli et «spøkelsessentrum» og slett ikke noe som fremmer vekst og trivsel. Et av argumentene jeg har brukt om jeg skal fortelle noen om hvorfor Lye er et godt sted å bo, har vært barnehagene. Veldig mange av barna i bygda går i en av de lokale barnehagene. Overgangen til skole har vært helt fantastisk, fordi godt samarbeid mellom barnehager og skole har sikret en trygg start med mange kjente ansikter. Nedleggelsen av barnehagen handler om å spare ett årsverk og noen reduserte driftskostnader. I kjelleren til Lyefjell barnehage har vi Fritidsklubben, risikerer vi at Fritidsklubben også legges ned da?

Det Lyefjell trenger er drahjelp fra kommunen. Den drahjelpen som så fint ble igangsatt. Det som nå skjer er at Time kommune undergraver sitt eget initiativ. Dersom vi skal bygge på fjell og spare matjord så er Lyefjell rett sted å satse på. Men da trenger vi noe å by på. Vi trenger Lyefjell barnehage. Den bunnsolide barnehagen som ikke har mer personale enn at ungene kan bli kjent med alle de voksne. Lyefjell barnehage gir liv til bygda.


Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags