Ikke ta barnehagen vår!

Av
DEL

LesarbrevDet var med et lite sjokk og litt vantro det ble sendt ut pressemelding fra KrF, Høyre, Venstre og FrP hvor man vurderte å legge ned Nyland Barnehage. Når kom pressemeldingen? For en liten uke siden. Når skal vedtaket tas? Om litt mindre enn en uke. Her går det raskt, og det går dessverre utover de minste og svakeste.

Hvorfor kjemper vi for Nyland?

Jo, vi har opplevd Nyland som en trygg og god barnehage å utforske verden i. For det er faktisk der det begynner for ungene. De første skrittene uten mamma og pappa, ut i den store verden - skjer nettopp i barnehagen. Hvor viktig er ikke det?

Nyland har vært suveren for våre barn i så måte. Trygt. Forutsigbart. Inkluderende. Mestring. Utfodring. Masse fremsnakk og gleding. En fryd å se egne barn bli trygge. Trygge på andre barn og voksne. Heia Nyland!

Martine smiler fra øret til øret når hun hentes.»Jeg har ikke tid til å komme enda, for jeg må bli ferdig med noe først...», sier hun. Tålmodig må jeg stå å vente i både fem og ti minutter. Men det gjør ingenting. Jeg har tid, eller jeg tar meg tid. For det er som Bjørn Eidsvåg synger i sangen;

«Når unger leker og har det godt, da er livet utrolig flott». Jeg smiler når jeg venter, ser på hvordan hun avslutter leken og deretter kommer løpende for en klem.

Vel hjemme er det middag, og familien samles rundt middagsbordet. «Hva har dere gjort i dag?», spør vi Martine. «Vi har vært i Sirevåg», sier Martine stolt. «Sirevåg?», spør vi. «Ja, med Nylandbussen», svarer Martine med den største selvfølgelighet. Uka etter var de på stranda og når vinteren kommer er det gjerne en tur til snøen. For å ake. «Hele Jæren er vår lekeplass», synger vi i Nylandsangen. Og det er slik vi opplever barnehagen vår. En trygg lekeplass. Hvor verden utforskes. Ikke bare innenfor barnehagens fire vegger, men hele Jæren. For en nydelig mulighet disse ungene får!

For to år siden begynte eldstejenta på Rosseland skule. Jeg skal innrømme, det var skummelt. Det var skummelt å sende henne enda lenger ut i verden. Enda mer på egenhånd. Men det gikk liksom så bra. Overgangen fra barnehagen fungerte utmerket. Hvorfor? Jo, pga, samspillet med skole og barnehage. Samspillet på en lokal plass, samspillet når forholdene er litt mindre.

Den «gamle delen» av Rosseland er unikt. Barnehagen, Rosseland Ballklubb, Rosseland Skole, Rosseland skolekorps og annet. Litt mindre forhold, litt tryggere. «Smil og stil», som vi sier i ballklubben. La oss beholde det!

Jeg kan fortsette å skrive gode ord om Nyland. Jeg kan skrive om ungene, de voksne, om gode resultater i undersøkelser og det pedagogiske opplegget. Jeg kan skrive om viktigheten av å beholde de mindre barnehagene og egen avdeling for de aller minste. Jeg kan skrive om muligheten for å gå å levere, og muligheten eldre søsken har for å hente småsøsken etter skolen.

Jeg kan skrive så masse om Nyland, men til slutt vil jeg bare oppsummere det i: «Vi er så glade i barnehagen vår» Som en av de ansatte sa da vi var på rådhuset på mandag: «Nyland er mitt andre hjem». Og slik oppleves det for barna våre også. En trygt hjem, utenfor hjemmet!

La oss beholde det!

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags