Jærbladet må våkne – en hel bygd trues av nedleggelse

Av
DEL

LesarbrevPå Undheim møtte onsdagskveld over 150 personer på folkemøte for å diskutere Time-rådmannens hårreisende forslag om å flytte bygdas ungdomsskole til Lye.

Et forhastet forslag som, hvis vedtatt, garantert vil få store, negative ringvirkninger for en hel bygd. En bygd viden kjent for sitt samhold, gode miljø og fantastiske dugnadsånd må altså, for tredje gang på åtte år, kjempe for å, i ytterste konsekvens, få bestå som et lokalsamfunn.

Jærbladet, som den siste tiden har vist en rørende interesse for blant annet byggeprosessen rundt en skole i Dalane, publiserer samme kveld på sin nettside en forside-sak om en katt(!) som stjeler klær?

I likhet med rådmannen later Jærbladet til å tro at det skjer lite av interesse andre steder enn på Bryne og de større tettstedene.

I løpet av tiden som har gått fra rådmannen la forslaget på bordet har Jærbladet maktet å skrive én, kort sak om noen elever på barneskolen som ikke vil flyttes til Lye.

Flytting, som i praksis betyr nedleggelse, av ungdomstrinnet på Undheim er et lite gjennomtenkt forslag som vanskelig kan forsvares, verken sosialt eller økonomisk, dersom man går rådmannens argumentasjon nærmere etter i sømmene.

Nettopp det å ettergå slik argumentasjon bør være en oppgave for en lokalavis. Især dersom avisen ønsker å være en kritisk røst og en vaktbikkje som ser til at våre folkevalgte og kommuneadministrasjonen gjør jobben sin. Avisen burde gjøre mer enn å sitte og vente på leserinnlegg.

I denne uryddige og uredelige prosessen er det mer enn nok å ta tak i for nysgjerrige og kompetente journalister. Jeg håper Jærbladet fortsatt har noen av disse, selv om det er lite som tyder på at avisen tar sin rollen som "den fjerde statsmakt" på alvor for øyeblikket.

Per i dag minner dessverre Jærbladet mer om en blanding av skoleavis, preget av journalistenes personlige interesser, og et reklamebilag for lokalt næringsliv.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags