Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: - Det kan bli ufyselig tirsdag, men den neste uka blir mest kald og fin

Med unntak av tirsdag og lørdag, blir det mye sol og minusgrader den neste uka.

Det har vært en fin og kald start på det nye året, og vinterværet ser ut til å fortsette langt ut i neste uke. Selv om jærbuen må finne seg i sterk vind og snøbyger tirsdag og natt til onsdag, vil den nordvestlige vinden med styrke opp mot sterk kuling avta i de tidlige morgentimer onsdag.

- Tirsdag vil man merke vinden godt og i kombinasjon med snøbyger som vil komme og gå, blir det et nokså ufyselig vær. Heldigvis blir det fort bedre, sier vakthavende meteorolog ved Vérvarslinga Vestlandet, Frode Hassel.

Onsdag morgen dreier vinden seg i nordøstlig retning og bygene vil trekke til havs. Onsdagen vil for det meste preges av pent vær med mye sol.

Også torsdag ser det lovende ut, med opp mot ti minusgrader og strålende sol. Fredag vil det skye noe mer til utover ettermiddagen, før det blir litt mildere lørdag.

- Etter våre prognoser er det kun lørdag som vil bli av den litt varmere sorten. Søndag blir det igjen pent vinter og igjen kaldere. Den kalde fronten vil holde seg til langt inn i neste uke, sier Hassel.