Det var i fjor sommer den opphetede situasjon oppsto, etter at flere ungdommer som kjørte rundt på moped i Sirevåg, hadde vært til plage over lengre tid.

Politiet mente da at en mann skal ha angrepet én av ungdommene med en aluminiumsstang, og han ble senere siktet for kroppskrenkelse. Dette fikk mannen et forelegg for på 8000 kroner.

Det forelegget godtok han ikke:

– Min klient sier at han dunket ham tre ganger i hjelmen. Det er etter vårt syn ikke en kroppskrenkelse, og det er også bakgrunnen for at han ikke vedtok forelegget han fikk av politiet. Dermed blir det nå en rettslig prøving av saken, sa mannens forsvarer, Tor Inge Borgersen, til Jærbladet i høst.

Jærbladet snakket den gang også med ungdommen som var involvert i hendelsen med mannen. Han fortalte om flere slag, samt trusler fra mannen.

Saken skulle etter planen behandles i Sør-Rogaland tingrett 22. november i fjor.

Så langt kom den aldri.

– I forbindelse med aktorbytte og en grundigere gjennomgang av bevisene i saken, fant påtalemyndigheten at det ikke var tilstrekkelige bevis i denne saken. Dermed ble den henlagt på bevisets stilling, sier politifullmektig Anna Øksnevad.

Ettersom saken henlegges, bortfaller også forelegget.