Serverer dypdykk i jærsk musikkhistorie

MIMREGENERALENE: Kjell Gudmestad, Asgaut Steinnes og Martin Våland er selv sentrale skikkelser i jærsk musikkhistorie. Fredag kveld inviterer de til mimrekveld på Jadarheim på Nærbø.

MIMREGENERALENE: Kjell Gudmestad, Asgaut Steinnes og Martin Våland er selv sentrale skikkelser i jærsk musikkhistorie. Fredag kveld inviterer de til mimrekveld på Jadarheim på Nærbø. Foto:

De lokale musikerne Kjell Gudmestad, Asgaut Steinnes og Martin Våland inviterer fredag til mimrekveld på Jadarheim.

DEL

– Nærbø og omegn har fostret mange dyktige musikalske menneske. Det har vore et utall orkester og artister gjennom tida, opplyser de tre i en pressemelding.

Musikkhistorie-kvelden fredag fokuserer på tida fra 1960 til 1990.

– Det er ikke tilfeldig at Jadarheim er valgt som arena for arrangementet. Lokalet har opp gjennom åra vært Nærbøs storstove, og mange lokale musikere har hatt sine første sceneopplevelser her, forteller Kjell Gudmestad, som selv spilte offentlig for aller første gang på Jadarhaim.

Asgaut Steinnes vil fortelle litt om mange av orkestrene og hvem som var med. Det blir i tillegg musikalsk illustrering fra Husbandet med gjester.

Husbandet består av Kjell Gudmestad, Trond Gudmestad og Livar Enåsen. Gjester i Husbandet er blant andre Emton Aadnesen (jr.), Terje Høyland og Torstein Obrestad. Terje Høyland og Arne Horpestad er også gjesteartister denne kvelden.

Det blir dessuten gjenforening og gjenhør med Tronds Trio og La Bella, og til avslutning blir det mulig å svinge seg til musikk fra Dei Tri.

Artikkeltags