Gå til sidens hovedinnhold

Én ny smittet av korona i Bergen

Artikkelen er over 1 år gammel

Tallet på smittede i Bergen fortsetter å øke. Totalt er nå seks smittet av koronaviruset.

(Bergensavisen)

Bergen kommune opplyser søndag kveld at én ny person er bekreftet smittet av koronaviruset. Det bringer antallet smittede i Bergen opp i seks totalt.

– Alle har enten vært på ferie i Nord-Italia, eller er smittet av folk de kjenner som har vært der. Vi kjenner smitteveiene, sier Brita Øygard, etatssjef for helsetjenester i Bergen kommune, til BA.

Sitter du eller noen du kjenner i karantene? Ring oss på 815 33 044 eller send oss en mail på tips@ba.no.

De seks er lett til moderat syke, og alle er i hjemmeisolasjon. Totalt er nå over 70 personer, de aller fleste friske, nå i hjemmeisolasjon.

– Alle som vi har vurdert å ha vært i nærkontakt med en smittet, er bedt om å holde seg i isolasjon. Alle som bor med de smittede er isolert, sa legevaktsjef Dagrun Waag Linchausen til BA søndag formiddag.

– De fleste hadde fulgt godt med i mediene, og lest på Folkehelseinstituttets sider. Jeg opplevde stor forståelse for de tiltakene vi foreslo, la hun til.

En DNB-ansatt er blant de smittede. Mannen jobbet i DNB i Solheimsviken den siste uken. Bygget er nå rengjort og desinfiser, opplyser selskapet til BT, som først skrev om saken.

Seks tilfeller i Bergen

Fredag ble det kjent at én person i Bergen som hadde vært på reise i Nord-Italia, er smittet av koronaviruset. Tallet smittede økte lørdag kveld til fem.

Det ble tatt mellom over 20 prøver på legevakten søndag. Svarene på disse kommer på mandag.

Til sammen er det bekreftet 19 personer som er rammet av viruset i Norge.

– Folkehelseinstituttet har i dag fått bekreftet at ytterligere fire personer har testet positivt på koronavirus. Ingen av dem er alvorlig syke, skriver FHI i pressemeldingen.

12 av tilfellene er i Østlandsområdet, inkludert fem ansatte ved Oslo universitetssykehus. Seks av tilfellene er i Bergen, og ett i Tromsø. Alle har tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet.

De er alle hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.

Oppfordring fra kommunen

Bergen kommune oppfordrer innbyggerne til å bidra til å unngå spredning av smitte. God håndhygiene vektlegges, og man bes holde seg hjemme dersom man er syke.

– Det er også viktig at alle som kommer hjem fra vinterferie og har vært på ferie i områder med mange smittede, følger rådene som blir gitt, sier Øygard i pressemeldingen.