– Dette er helt topp. Vi er klar for å åpne i morgen!

Det sier daglig leder ved Annige bar på Kverneland, Danny Dysjeland. Han har pressekonferansen på i bakgrunnen når Jærbladet tar kontakt.

– Ja, jeg tenkte å få med meg dette, ler han.

– Kjempelettet

Torsdag kveld kunne regjeringen melde at det blir slutt på den nasjonale skjenkestoppen.

Men det blir fortsatt noen restriksjoner. Utestedene kan ikke servere alkohol etter 23:00, og må sørge for at alle kan holde en meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Det er krav om munnbind der det ikke er mulig å holde meteren, med unntak mens man sitter ved bordet.

– Disse tiltakene er vi vant til, så får vi håpe gjestene også er det, sier Dysjeland.

Også Kjetil Nærland, daglig leder ved Holdeplassen på Nærbø, har skrudd opp lyden på fjernsynet under pressekonferansen.

– Jeg er kjempelettet og glad. Nå får vi åpne igjen og får også tilbake litt folk i arbeid, sier han.

Han er, i likhet med Dysjeland, ikke spesielt bekymret for de restriksjonene som fortsatt er, til tross for at det nå åpnes for skjenking.

– Det har gått veldig greit til nå. Det er vanlig rutine for å si det sånn, så dette skal gå bra, sier Nærland, som bekrefter at også Holdeplassen åpner fredag.

Klar på ett minutt

– Mange flere i landet vårt er vaksinert og dermed bedre beskyttet nå enn i midten av desember. Dette gjør at vi i dag kan lette på mange av tiltakene som ble innført for fire uker siden, sa Jonas Gahr Støre fra talerstolen under regjeringens pressekonferanse torsdag.

Det betyr at de aller fleste utesteder på Jæren åpner opp fredag, og kan sannsynligvis forvente seg en solid helg.

– Vi har blitt flinke til å snu oss kjapt om og er klar på ett minutt om det blir lettelser i de gjeldende skjenke-restriksjonene, sa daglig leder ved Rits kafé & vinstove, Bjørn Hagerup Røken, til Jærbladet torsdag før pressekonferansen.

Dette gjelder for serveringsstedene

  • Skjenkestopp fra klokken 23.00 på steder med skjenkebevilling, og man må senest klokken 23.30 slutte å drikke alkohol på skjenkestedet.
  • Skjenking skal skje ved bordene.
  • Serveringsstedet skal sørge for at alle kan holde 1 meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • Krav om munnbind der det ikke er mulig å holde meteren, unntatt mens man sitter ved bordet.
  • Plikt til å registrere gjester som samtykker til det.