Se video av innflyvningen av hytta i Hå lenger nede i saken!

– De flyr hytta bort om cirka tre minutter, forteller Egil Bærheim, fagkonsulent park og landskap i Klepp kommune, idet Jærbladet slår på tråden rundt klokken 13.30 onsdag.

Dagsturhyttene er et felles prosjekt mellom de involverte kommunene, Rogaland fylkeskommune og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Flere kommuner har allerede fått dem på plass, og i løpet av året skal samtlige kommuner i Rogaland ha minst én dagsturhytte klar til bruk.

Hå kommune fikk også sine hyttedeler flydd på plass samme dag, like ved Tvitjørn.

I Time drøyes prosjektet etter at Statsforvalteren regnet den opprinnelige hyttelokasjonen ved Njåfjellet som dårlig egnet, ettersom det potensielt var midt i et hekkeområdet for hubro.

Hytta som kommer på plass i Klepp kommune, skal holde til ved Frøylandsvatnet, rundt 10-15 minutters gange fra Klepp stasjon. Den ble etter en navnekonkurranse i fjor døpt til «Frøya».

Bærheim regner med at hytta kan tas i bruk i løpet av februar.

– Fire deler kommer til å bli flydd inn, og så satt på plass der hvor fundamentet er. Hele bærekonstruksjonen og mesteparten av hytta er ferdig.

Hytta, eller hyttene, som er en del av prosjektet, kan hvem som helst ta i bruk gratis.

– De er for alle som ønsker å benytte seg av dem. Man kan ikke overnatte i hytta, men det er et lite bibliotek inni, og en stue med lys og oppvarming, sier Bærheim om hytta i Klepp kommune.

Han legger til at veien til hytta kommer til å bli godt skiltet. Klepp har valgt å ikke ha toalett i hytta, ettersom det ligger et offentlig toalett like i nærheten.

Her blir dagsturhytta til Hå kommune flydd på plass. Video: Ingve Martinsen.

Jærbladet har omtalt hyttene tidligere. Les mer om dem her: