Oppdatert!

Litt etter klokken 18.30 skriver Fabrizio Romano - trolig fotballverdens mest kjente overgangsjournalist - at Haaland er klar for den lyseblå delen av Manchester.

«Erling Haaland to Manchester City, here we go! Haaland has passed medical tests as new Man City player today, he’s back in Dortmund. It will be OFFICIAL this week»

«Man City told BVB board that they will activate relase clause (closer to €60m than €75m) in few hours.», skriver han på Twitter.

«Here we go», er ordene Romano bruker når en overgang er bekreftet. I tweeten har han også et lagt ved et bilde av jærbuen i Manchester City-drakt.

Oppsummert på norsk, skriver Romano at Haaland har bestått den medisinske testen i dag, og at han nå er tilbake i Dortmund. Overgangen blir offisielt bekreftet denne uka. Manchester City har videre fortalt styret i Dortmund at de kommer til å aktivere overgangsklausulen om noen timer.

Kontrakten skal vare fram til juni 2027.

Også anerkjente The Athletic meldte tidligere i dag at en overgang ville bli bekreftet om kort tid.

Partene er enig om en kontrakt, og Borussia Dortmund venter nå bare på at Manchester City skal informere dem om at de er villige til å betale utkjøpsklausulen på rundt 750 millioner kroner, skrev avisa tidligere.

SE VIDEO: Dette mener folk på Bryne om Haaland-overgangen

Skal man tro spekulasjonene i flere medier blir jærbuen den best betalte spilleren i Premier League.

Erling Braut Haalands far, Alfie, spilte også for Manchester City. Han var i klubben fra 2000 til 2003, og spilte i underkant av 50 kamper.

Borussia Dortmunds kommende sportsdirektør, Sebastian Kehl, sa søndag at han tror klubben vil få «klarhet» om situasjonen denne uken.

– Jeg tror vi vil ha klarhet neste uke. Jeg ville ikke blitt overrasket om han flytter på seg. Vi er kontraktmessig forpliktet til denne klausulen, sa Kehl til Sport1 søndag.