Nærbø Idrettslag permitterer halve staben

STENGT: - Vi skal komme oss gjennom denne fasen, og ser fram til at anlegget kan åpne igjen når det gis klarsignal for dette, fastslår Bjarne Bekkeheien i Nærbø Idrettslag.

STENGT: - Vi skal komme oss gjennom denne fasen, og ser fram til at anlegget kan åpne igjen når det gis klarsignal for dette, fastslår Bjarne Bekkeheien i Nærbø Idrettslag. Foto:

Nærbø Idrettslag stengte med virkning fra fredag den 13. mars hele idrettsanlegget, og all aktivitet er innstilt.

DEL

- Vi er et stort idrettslag med betydelige utgiftsposter, eksempelvis husleie og lønnskostnader. Vi har et eliteserielag i håndball, og tre administrativt ansatte i 100 prosent stiling, opplyser Bjarne Bekkeheien, på vegne av styret.

Trenere og spillere permittert

Allerede fredag den 13. mars valgte Nærbø Idrettslag å sende permitteringsvarsel til samtlige lønnede spillere og trenere i klubben.

- Dette alene vil gi oss en kostnadsreduksjon på cirka 250.000 kroner per måned. I tillegg er vi i dialog om reduksjon av husleie, og ser på alle andre kostnadsreduserende tiltak, opplyser Bekkeheien.

Styret har besluttet å permittere 50 prosent av administrasjonen i idrettslaget.

– Også dette tiltaket vi gi betydelig kostnadsreduksjon. Ytterligere permittering vurderes fortløpende, men vi er avhengig av å kunne være operative for å fatte nødvendige beslutninger og iverksette ulike tiltak for å sikre likviditet når viktige inntekter nå uteblir, sier Bekkeheien.

- Har særlig vondt av de unge

For Nærbø Idrettslag er situasjonen like uvirkelig som for alle andre.

- Som idrettslag har vi særlig vondt av alle de unge mennesker som har Nye Loen som en viktig sosial arena, og som nå ikke har noe å gå til. Vi skal komme oss gjennom denne fasen, og ser fram til at anlegget kan åpne igjen når det gis klarsignal for dette, fastslår Bjarne Bekkeheien.

Artikkeltags