Gå til sidens hovedinnhold

Nærbø må reise til Luxemburg eller Italia

Det blir europacupkamp i Nye Loen 23. eller 24. oktober.

1. og 2. runde i EHF-europacupen ble trukket i Wien i dag, tirsdag. 74 lag har kvalifisert seg til den nest gjeveste europacupen.

Nærbø kommer inn i 2. runde, og skal møte vinneren av førsterundekampen mellom HB Dudelange fra Luxemburg og Raimond Sassari fra Italia. Først 18. eller 19. september vet vi hvilket av de to lagene som blir motstander.

Nærbø skal spille bortekampen 16. eller 17. oktober og hjemmekampen 23. eller 24. oktober.

Dudelange er en by med rundt 20.000 innbyggere i det sydlige Luxemburg, helt på grensen til Frankrike.

Raimond Sassari kommer fra Sassari på Sardinia. Byen har godt over 100.000 innbyggere. Ifølge Wikipedia er Sassari et handelssentrum for jordbruksprodukter, korkprodukter, tekstilindustri og metallindustri.

Les også

– Fantastisk at Nærbø får være med på en slik happening

Haugseng vet ingen ting

– For noen dager siden sa Heine til meg at han håpet det ble et lag fra Luxemburg eller Italia, mest fordi det gjør reisen enklere, sier Nærbø-trener Rune Haugseng, og sikter til sin trenerkollega Heine Jensen.

Haugseng vet ingen ting om de to lagene Nærbø kan møte. Han vet heller ikke mye om nivået på håndballen i de to landene.

– Norge slo vel Italia med mange mål i EM-kvalifiseringen, men det kan hende dette er to veldig gode lag. Vi må bare jobbe med vårt. Nå har vi tatt et nytt steg og Nærbø har kommet seg på europakartet.

Drammen er det andre norske laget i runde 2. De skal spille mot H71 fra Færøyene, mens Bækkelaget starter i runde 1 med tur til Ukraina.

Les også

Om tre måneder debuterer Nærbø i europacupen – slik skal den spilles

Treningskamp lørdag

Torsdag møtes Nærbø-spillerne igjen etter noen ukers sommerferie. Sesongoppkjøringen starter med treningsleir i Farsund, inkludert en treningskamp mot Kristiansand lørdag ettermiddag.

Med unntak av Lasse Hamann-Boeriths, som fortsatt er under opptrening, regner trener Rune Haugseng med at det er en frisk og skadefri tropp som reiser til Sørlandet torsdag.

Les også

Nærbø starter og avslutter mot Fyllingen