Akva Group varsler minusresultat

Fjorårets tre siste måneder gikk ikke på skinner.

DEL

Omsetningen fra oktober til desember har blitt lavere enn ventet, særlig på grunn av forsinkelser i prosjekter innenfor landbasert oppdrett, meldte Akva Group i en børsmelding mandag formiddag. Bedriften forklarer i tillegg nedgangen med garantikostnader og med reduserte marginer innenfor det tradisjonelle oppdrettsmarkedet i Norden

Akva Group venter ifølge børsmeldingen et negativt driftsresultat (EBIT) på mellom 25 og 30 millioner kroner i fjerde kvartal, og en driftsmargin på minus 4 til minus 5 prosent.

Resultatvarselet kommer etter en lang periode med svært positive meldinger fra Akva Group, som har hatt stor vekst og god inntjening de siste årene. For året 2019 som helhet regner bedriften med å ende på et positivt driftsresultat på mellom 136 og 141 millioner kroner.

Akva Group presenterer fullstendige resultater for fjerde kvartal og året 2019 den 14. februar.

Handelen med Akva Group-aksjen ble midlertidig stoppet en kort periode mandag morgen, i påvente av meldinge fra selskapet. Aksjekursen falt fra 75 kroner til 72 kroner etter meldingen, og har i perioden etterpå gått litt opp og ned. Klokka 9 onsdag morgen ble aksjen omsatt for 73,80 kroner.

Akva Group er tuftet på oppfinnelser som Bryne-mannen Ole Molaug gjorde for rundt 40 år siden. Nå er det et internasjonalt konsern, som leverer teknologi og tjenester til oppdrettsindustrien over hele verden. Selskapet har over 1400 ansatte, kontorer i 11 land og omsatte i 2018 for 2,6 milliarder kroner.

Artikkeltags