To konkurser på Jæren

Artikkelen er over 1 år gammel

Kroken på døra for transportfirma og energiselskap.

DEL

Skatt Vest og Jæren Kemnerkontor begjærte at en 56 år gammel mann ble slått konkurs. 56-åringen har drevet et transportfirma på Jæren som et enkeltpersonsforetak, og har krav mot seg på 2.471.335 kroner i skatt og skyldig moms.

Mannen møtte ikke i tirsdagens rettsmøte, til tross for at innkallingen til rettsmøtet og konkursbegjæringen var lovlig forkynt for ham, skriver Roganytt.

Jæren tingrett kom til at vilkårene for å ta konkursbegjæringen til følge var til stede. Advokat Håkon Halvorsen er oppnevnt som bostyrer, skiftesamlingen vil bli avholdt 22. august.

Gjeld på ti millioner

I Haugaland tingrett har Nærenergi Norge AS meldt oppbud. Firmaet har holdt til i Aksdal, men har også hatt en avdeling i Klepp.

Nærenergi Norge AS har drevet med biogass, biovarme, fjernvarme og varmesentraler til private og bedriftskunder. I retten ble det opplyst at firmaet har gjeld på ti millioner kroner, mens selskapets aktiva har en anslått verdi på 250.000 kroner. Nærenergi Norge AS opplyste også å ha elleve ansatte som ikke er oppsagt, ifølge Roganytt.

Haugaland tingrett konkluderte med at selskapet ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller, og at betalingsvanskene ikke er av forbigående art.

Advokat Thor Arne Reitan er oppnevnt som bostyrer, skiftesamling vil bli avholdt 19. juli.

Artikkeltags