Grans Bryggeri kjøper opp Rygr

SIGNERTE KJØPSAVTALE: Adm. dir. i Grans Bryggeri AS, Morten Gran (t.v.), daglig leder Sune Aabø Parker i Rygr og bryggerimester Øyvind Tveit i Rygr skal samarbeide som felles eiere av Klepp-bryggeriet.

SIGNERTE KJØPSAVTALE: Adm. dir. i Grans Bryggeri AS, Morten Gran (t.v.), daglig leder Sune Aabø Parker i Rygr og bryggerimester Øyvind Tveit i Rygr skal samarbeide som felles eiere av Klepp-bryggeriet. Foto:

Også fem ansatte blir eiere i Klepp-bryggeriet når Rema Industrier selger seg ut.

DEL

- Vi er glade for vår nye eier Grans Bryggeri, sier daglig leder i RYGR Brygghus AS, Sune Aabø Parker, i en pressemelding.

Grans har kjøpt 74 prosent av aksjene i Rygr Brygghus AS. De resterende 26 prosentene har lokale Hoppy Holding AS kjøpt. Det er et selskap eid av fem ansatte i Rygr Brygghus (Morten Nilsen, Øyvind Tveit, Sune Aabø Parker, Atle Abel Salvesen og Sven Sandnes Fløysvik).

Nå legger de opp til et tett samarbeid med Grans, men Rygr skal fortsatt stå på egne ben med sin egen merkevare.

- Rygr vil satse som før med egen kompromissløse råvare- og produksjonsprofil som et mikrobryggeri, slår Aabø Parker fast i pressemeldingen.

- Vi har fulgt Rygr siden starten og latt oss imponere over de resultatene de har skapt på så kort tid. Rygr utfyller Grans på en flott måte, og sammen kan vi nå levere på andre kundebehov enn tidligere. Grans Bryggeri bygger helt nytt bryggeri i 2020 og får et av Norges mest moderne og effektive bryggerier og RYGR kan brygge mindre brygg enn Grans er i stand til. Det gjør oss sammen mer fleksible på å teste ut trender og nye ølstiler, sier Morten Gran, adm. dir i Grans Bryggeri AS i pressemeldingen.

Grans Bryggeri ble etablert 1899. Familiene Gran og Reitan eier halvparten hver. De produserer øl, alkoholdrikker, brus, iste og mineralvann i all hovedsak til Rema 1000 i Norge. Rygr blir dermed fortsatt tett knyttet til Rema 1000-kjeden, som er eid av Reitan-familien. Så langt har Rygr-ølet blitt solgt her i regionen, men i løpet av 2020 skal det gradvis tas inn i alle de 646 Rema 1000-butikkene over hele landet.

Rygr Brygghus flyttet inn i lokalene sine i Kverneland Næringspark på Øksnavad høsten 2017, og leverte sine første øl våren 2018. Bryggeriet produserer håndverksøl til dagligvare, puber og restauranter og Vinmonopolet.

Bryggeriet solgte ifølge pressemeldingen cirka 200.000 liter øl i 2019, og omsatte i 2019 for snaue 10 millikoner kroner.

Artikkeltags